Bir hasta tutuklu daha tahliyesi ardından yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağır hasta tutuklu olmasına rağmen tahliye edilmeyen ve cezaevinde hafızasını yitiren Ahmet Sılık, tahliyesinin üzerinden yaklaşık bir  buçuk yıl sonra yaşamını yitirdi.

Ağır hasta tutuklu olmasına rağmen tutuklanan ve 4 yıl boyunca cezaevinde kalan Ahmet Sılık (78) yaşında yaşamını yitirdi. “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen yaklaşık 4 yıl tahliye edilmeyen Sılık, 7 Mayıs 2021’de tahliye oldu. Tahliyesinin ardından evde yatalak bir şekilde yaşayan Sılık, bugün öğleden sonra Bayraklı ilçesinde bulunan evinde yaşamını yitirdi.

Sılık’ın cenazesi Bayraklı Doğançay Mezarlığı’nda defnedildi.

Ne olmuştu?

Ahmet Sılık, 4 Kasım 2011’de hakkında “ihbar” olduğu gerekçesiyle Bayraklı ilçesinde gözaltına alındıktan 4 gün sonra çıkarıldığı mahkemece, “örgüte yardım etmek” iddiasıyla tutuklandı. Bir yıla yakın tutukluluğunun ardından 19 Ekim 2012’de tahliye edilen Sılık’a, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında 6 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Yargıtay tarafından 21 Şubat 2017’de cezası onanan Sılık, tekrar tutuklandı. Sılık, İzmir Kırıklar, Şakran ve son olarak Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulundu.

74 yaşında tutuklanan Sılık’ın daha önce prostat, şeker, kalp, yüksek tansiyon gibi hastalıkları mevcuttu. Beyine giden damarları tıkındığı için de 2 ayrı ameliyat geçirdi, cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kısmi felç geçirdi. Unutkanlık yaşamaya başlayan ve ihtiyaçlarını karşılayamayan Sılık, cezaevinde hafızasını yitirdi. Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “hayatını yalnız idame ettiremez” raporuna rağmen tahliye edilmedi.

Yaklaşık 4 yıl cezaevinde kalan Sılık, 7 Mayıs 2021’de İdari Gözlem Kurulu’nun raporuyla 1 yıl denetim uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Tahliye olduktan sonra da durumu her geçen gün kötüleşen Sılık, evde yatalak bir şekilde yaşadı. 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bir hasta tutuklu daha tahliyesi ardından yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir