Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 2021 yılında tandır evinden çıkan kıvılcım sonucu başlayan yangında mağdur olan aileye destek sözü veren İpekyolu ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, 1 yıldır sözünü hala yerine getiremedi. Derme çatma tek odalı evde yaşam mücadelesi veren Sise Tuğrat, “Çoban misali hayvanlarla yaşıyorum” dedi.

Van’ın ipekyolu İlçesine bağlı Kevenli Mahallesi’nde 2021 yılının Ekim ayında tandır evinden çıkan kıvılcım sonucu ailenin 2 katlı evi kullanılamaz hale gelmişti. İtfaiye tarafından müdahale edilen yangın söndürülmüştü. Hemen ardından Van’ın İpekyolu ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın evleri yanan aileyi ziyaret ederek destek sözü verdi. Kaymakam ve Belediye Vaşkan Vekili, aileye yaralarını saracağını söylemişti. Ancak ne verilen sözler yerine getirildi nede yaralar sarıldı. Tuğrat’ın akraba ve komşuları destekte bulunarak yarım kalan topraklı bir ev inşa etti. Tuğrat şimdi ise derme çatma yaşanılması zor olan tek odalı bir evde kalıyor. Tek göz odalı bir evde yaşayan Tuğrat’ın mutfak malzemeleri karışık bir yerde, yatakları ve oturacak yeri de düzensiz bir şekilde karşımızda duruyor.

Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı - hbaer sise tugrat 2
Sise Tuğrat

‘Çoban misali bu odada yaşıyorum’

Geçen yıl evinin yandığını ve o gün dışarıda kahvaltı yaptıklarını dile getiren Tuğrat, yangın sebebinin tandır evinden çıkan kıvılcımdan kaynaklandığını söyledi. Tuğrat, “Tüm mahalleli toplandı. Hepsi söndürmeye çalıştı ama söndüremediler. İtfaiye gelene kadar zaten evde bir şey kalmadı. 2 katlı evin tamamı yandı. Hiçbir şey bana kalmadı. Bir süre oğlumun evinde kaldım daha sonra bir oda yapıldı ve yaklaşık 1 yıldır burada yaşıyorum. Çocuklarımla birlikte burada yaşıyorum. Akrep ve farelerle baş edemiyoruz. Neredeyse birçok böcek burada bulunuyor. Artık idare edemiyoruz. Kış geldi. Çoban misali bu evde hayvanlarla yaşıyorum. Maddi durumumuz çok kötü” dedi.

Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı - hbaer sise tugrat 10
Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı - haberhavadis fotolari 1

‘Kaymakamın hiçbir desteği olmadı’

Kaymakamın yangın sonrası kendilerini ziyaret ettiklerini hatırlatan Tuğrat, “Evim yandığı zaman zaten kaymakam köydeydi ve destek vereceğini söylemişti. Ama hiçbir destek verilmedi. Benim defalarca gitmeme rağmen herhangi bir yardım edilmedi. Hastayım bu koşullarda kalamıyorum. Bir an önce evimin tamamlanmasını istiyorum yatacak yerimiz yok” çağrısında bulundu.

Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı - hbaer sise tugrat 8
Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı - hbaer sise tugrat 9
Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı - haberhavadis fotolari 4

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bir kıvılcımla hayatı alt-üst olan Tuğrat: Verilen sözler tutulmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir