Bitlis’te gerginlik: DEM Parti itiraz dilekçeleri alınmıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis merkezde geçersiz 2 bin 18 oyun yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’na gitmek isteyen DEM Partililer polisler tarafından engelleniyor.

Bitlis merkezde 31 Mart’ta yapılan seçimlerde yüzlerce taşımalı asker ve polis oy kullandı. AKP 8 bin 900 oy, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ise 8 bin 702 oy aldı. Taşımalı seçmenlere rağmen fark 188 olurken, seçim sonuçlarını tersine çevirebilecek 2 bin 18 oy geçersiz sayıldı.

 

DEM Parti, bugün İl Seçim Kurulu’na giderek itirazda bulunmak istedi. Kurul binası ile parti binası polisler tarafından ablukaya alındı. Polisler, kurul binasına gitmek isteyen kitleye ise biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı.

 

‘İptal edilen oyların büyük bölümü bizim’

 

Saldırılara tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Hüseyin Olan, “İtiraz dilekçelerimizi hazırdık ama polis önümüzü keserek hukuksuz bir şekilde yürümemizi engelliyor. Yasal haklarımızı kullanmamız engelleniyor. Hiçbir güç hakkımızı aramamıza, gasp edilen irademizi geri almamızı engelleyemez. Biz Bedlîs’i kazanmışız ve bu görüntü de bunu net gösteriyor. Tüm demokratik ve yasal yolları kullanacağız. İptal edilen oyların büyük bir bölümü bizimdir. Memur olmayan biri sandık başkanı yapılmış, güvenlik güçleri ve AKP’li belediye başkanı silahlarıyla oy sayımının yapıldığı yere gitmişler. Bu seçim yasasına aykırıdır ve bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kentteki gerginlik sürüyor.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te gerginlik: DEM Parti itiraz dilekçeleri alınmıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir