Bitlis’te sokağa çıkma yasağı sırasında yüzlerce ağaç kökünden söküldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Hizan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Xûlepûr köyünde yüzlerce fındık ve meyve ağacı kepçelerle kökünden söküldü. 

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı 10 köy ve bağlı mezrada 2 Temmuz’da başlayan ve 5 gün süren sokağa çıkma yasağında yurttaşlara ait arazilere zarar verildi, yüzlerce ağaç kepçelerle yerlerinden söküldü. Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre; Xûlepûr köyünden Mehmet Saki Altun, kendisine ait fındık ve yüzlerce meyve ağacının bölgeye getirilen kepçenin tahrip etmesi sonucu yok edildiğini söyledi. 

‘Zulmü herkes görsün’

Yasak sırasında köye onlarca iş makinesi getirildiğini aktaran Altun, “Yasak başlatıldıktan sonra benim amcamın evine baskın düzenlendi. Baskından sonra arazilerimize kepçelerle girdiler. Yüzlerce fındık, ceviz ve elma fidanımızı talan ettiler. 30 dönümlük bir araziyi saniyeler içerisinde yerle bir ettiler. Bir heyetin köye gelerek inceleme yapması gerekiyor. Bu hakareti, bu zulmü dünyanın görmesi lazım. Bu fidanlar bizim geçim kaynağımız. Tek amaçları bize ve doğaya zarar vermek” diye konuştu.

‘Amaç göçe zorlama’

Bu baskılarla göçe zorlandıklarını dile getiren Altun, “Bizim geçimimiz bu bahçeler. Tarlada bulunan 100, 80, 70 yaşındaki fidanlarımızı kökten çıkarıp attılar. Sözde yollarını açmak için bunu yapmışlar. Oysa bahçenin iki kenarında da yol var. Ceviz, fındık, elma, bütün ağaçlar tahrip edildi” diyerek, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te sokağa çıkma yasağı sırasında yüzlerce ağaç kökünden söküldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir