DBP’li 15 siyasetçi 4 gündür gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Emniyeti’nde 4 gündür gözaltında tutulan 15 siyasetçinin kendi aralarında sohbet etmesinin engellendiği belirtildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile partinin il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 15 siyasetçi, 4 gündür Diyarbakır Emniyeti’nde tutuluyor. Yürütülen soruşturmaya dair 4 gündür bilgi edinemeyen avukatlar, dün müvekkilleriyle görüştü. 

Avukatlar, siyasetçilerin kendi aralarında sohbet etmelerinin engellendiğini aktararak, polisin müvekkillerine “tekli hücre” tehditlerinde bulunduğunu söyledi. Avukatlar, sohbeti engelleyen polislerin, bu konuda talimat aldıklarını söylediğini aktardı. 

Diyarbakır Emniyeti’nde 4 gündür gözaltında tutulan siyasetçilerin isimleri şöyle:

“DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile partinin Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hayrettin Altun ile Seval Gülmez, Van İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay, Ağrı İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Şırnak İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Urfa İl Eşbaşkanları Hidayet Enmek ve Rabia Aslan, Antep İl Eşbaşkanları Ethem Önal ve Zeliha Aslan, Mardin İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Batman İl Eşbaşkanları Ruken Onat ve Burhan Eğlenti.” 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DBP’li 15 siyasetçi 4 gündür gözaltında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir