Delil Dilanar Van’da yaşananları siyasi nedenlere bağladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da katıldığı bir düğünde gösterdiği tavrı büyük tepki toplayan sanatçı Delil Dilanar, olayı siyasi nedenlere bağlayarak, yaşananların kendisine karşı bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü söyledi.

Sanatçı Delil Dilanar, geçtiğimiz günlerde Van’da sahne aldığı bir düğünde kendisine eşlik eden müzisyen Turgut Özlemez’den bağlamasını almış, çalmaya başladığı sırada yaşanan ses problemlerinden ötürü ayağa kalkarak bağlamayı hiddetle Özlemez’e vermişti. Sosyal medyaya yansıyan bu kısa görüntü tartışmaya yol açarken müzisyen Turgut Özlemez ve Delil Dilanar yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Kürdistan bölgesine geçtikten sonra bir televizyon kanalına çıkarak kendisini savunmaya başlayan Dilanar son olarak Rûdaw TV’nin sabah bülteni Nûroj’a konuk oldu. Sanatçı Dilanar, o gece orada bulunan ekiple tam bir saat program yaptıklarını, kırpılarak sosyal medyada paylaşılan kısmın ise programın sadece başlangıcı olduğunu söyledi.

“Görüntüler sahneye çıktığım ilk ana ait”

Dilanar, “O görüntüler sahneye çıktığım ilk ana ait. Oradaki hiçbir müzisyen arkadaşımla herhangi bir problem yaşanmadı. Program boyunca da hiçbir sorun çıkmadı. Elbette şimdi bir sanatçı olarak dönüp o kısacık görüntülere baktığımda hem kendim hem de seyirciler açısından şık olmadığını söyleyebilirim,” dedi.

“Otuz yıllık sanat hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşandı”

Otuz yıllık sanat hayatında böyle bir durum yaşamadığını vurgulayan Dilanar, durumu farklı bir yöne çekmeye ve lince dönüştürmeye çalışanlar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Asla müzisyen arkadaşlarıma karşı bir saygısızlık içine girmedim. Ben aynı zamanda müzisyenim, konser ve etkinliklerde kimi zaman enstrüman da çalıyorum. O gün bizimle İstanbul’dan gelen orkestra ekibinde bağlama çalan arkadaşımız başka bir programı olduğu için hazır değildi. Onun yerine gelen arkadaş ile daha önce tanışmıyoruz. Birlikte çalıştığım müzisyenler üç hatta bazen dört saat öncesinden ses için hazırlık yapıyorlar, bu program öncesinde de öyle oldu. Sahneye  çıktığımda bazen enstrüman çalarım, saz veya kaval çalarım. Orada sahneye çıktığımda ses yoktu, yanımdaki arkadaşa keman çalmasını söyledim, o da ses yok dedi. O arada yeni yeni mikrofonlar değiştirildi. Kameraya yansıyan bölümü burasıydı.”

“Bazıları farklı yöne çekiyor, bunu kabul etmiyorum”

Turgut Özlemez’i daha önce tanımadığını ve ona karşı kişisel bir tavır içerisinde olmadığını vurgulayan Dilanar, “Bu hareketin doğru olduğunu savunmuyorum, ama otuz yıllık sanat hayatımda ilk defa yaşanan böyle bir durumu hakaret ederek, kendisine reklam malzemesi yaparak yorumlayanların yaklaşımını da kabul etmiyorum,” diye konuştu.

Dilanar, “Yine söylüyorum, bu yaşananlar için özür diliyorum. Fakat tekrar vurguluyorum, bunun farklı yöne çekilmesini, başka amaçlara alet edilmesini, bunun üzerinden hakaret edilmesini, arkasında siyasi nedenler aranmasını doğru bulmuyorum. Yıllardır bazı kesimler sosyal medya üzerinden ulusal birlik için hizmet eden, ulusal amaçlara hizmet eden sanatçıları hedef alıyorlar,” dedi.

“Bugün Kürtlerin gündemi Kerkük olmalı, ulusal birlik olmalı. Sanatçılar bunun üzerine konuşmalı ama maalesef…” diyen sanatçı Dilanar, “Fakat ben hedef alınan ilk sanatçı değilim, sonuncu da olmayacağım. Bir sanatçı her şeyden önce kendisine saygısızlık yapmaz. Ama sosyal medya üzerinden neyin ne olduğunu bilmeden, her iki tarafı da dinlemeden kötü yorumlar yapılması doğru değil,” yorumunu yaptı.

Serhat News

Delil Dilanar’dan tepki çeken hareketle ilgili açıklama

Tepki Ver | sinirli3
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Delil Dilanar Van’da yaşananları siyasi nedenlere bağladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir