Doğaseverler Van’da gezi düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da doğaseverler Adır Adası ve Amik Kalesi’ni gezdi.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, düzenledikleri etkinlik kapsamında “Adır Adası” ve “Amik Kalesi”ni gezdi. Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Adır Mahallesi’nde bir araya gelen 64 doğasever, 20 dakika süren tekne yolculuğunun ardından Adır Adası’na ulaştı. Adadaki kiliseyi gezen doğaseverler, daha sonra Amik Kalesi’ne yaptıkları doğa yürüyüşüyle etkinliği tamamladı.

Doğaseverler Van’da gezi düzenledi - AA 20230420 30904395 30904390 VANDA DOGASEVERLER ADIR ADASI VE AMIK KALESINI GEZDI

‘Adır Adası korunmalıdır’

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez AA muhabirine, kulüp olarak havanın ısınmasıyla etkinlikler yapmaya başladıklarını söyledi. Adır Adası’nın korunması gereken bir yer olduğunu vurgulayan Demez, şöyle konuştu:

“Adır Adası’na martıların yaşam alanlarına zarar vermeden patika yollar yapılmalı. Adada nisanın son haftasından itibaren martıların yumurtlama ve kuluçka dönemi başlıyor ve bu temmuz ayına kadar devam ediyor. Adanın eşsiz bir doğası var. Etkinliğimize katılan doğaseverleri bu muazzam manzarayla buluşturduk. Bu tür programlarımız sezon boyunca devam edecek.”

Doğaseverler Van’da gezi düzenledi - AA 20230420 30904395 30904394 VANDA DOGASEVERLER ADIR ADASI VE AMIK KALESINI GEZDI

Doğaseverlerden Nurullah Uluştaş ise baharın renklerine bürünen ada ve kalenin, doyumsuz manzarasıyla insanları kendine kayran bıraktığını belirterek, “Düzenlenen etkinlik sayesinde eşsiz güzellikleri görme imkanımız oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğaseverler Van’da gezi düzenledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir