Doktorlar istifa etti: Van YYÜ patoloji laboratuvarı kapatılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde bulunan patoloji laboratuvarı kapatılıyor. Laboratuvardaki cihazların ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınması söz konusu.

Van’da hem Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hem de YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde bulunan patoloji laboratuvarı uzun yıllardan bu yana hizmet vermekteydi.

Hekim yetersizliğinden kaynaklı YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ndeki patoloji laboratuvarı kapatılıyor.

Hastalar aylardır sonuçlarını bekliyor

Patoloji Bölüm Başkanı Dr. İrfan Bayram emekliliğe ayrıldıktan sonra laboratuvar yaklaşık 9 kişilik ekiple hizmet vermeye devam etti. Yıl içerisinde bu ekipteki asistanların uzmanlaşmasıyla ekibin sayısı 4’e düştü. Bu nedenle söz konusu patoloji testleri 15 gün yerine 3 ayda sonuçlanmaya başlandı.

Hekimler istifa etti

Patoloji bölümünde profesör veya doçent unvanına sahip hekim olmamasından kaynaklı ise yasa gereği bölüme asistan hekim de alınamadı. Son olarak patoloji laboratuvarındaki diğer hekimlerin de istifa etmesi ile patoloji laboratuvarı kapanma kararı aldı.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ndeki patoloji laboratuvarının kapatılması ile birlikte laboratuvardaki cihazların Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınması da söz konusu.

Konuya ilişkin görüş almak için kendilerini telefonla aradığımız YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi yöneticilerinden herhangi bir bilgi alınamadı.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doktorlar istifa etti: Van YYÜ patoloji laboratuvarı kapatılıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir