Dr. Fincancı’nın ‘TSK Kimyasal silah kullandı’ iddiasını AKP reddetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB Başkanı ve adli tıp uzmanı Doktor Şebnem Korur Fincancı’nın “TSK Kimyasal silah kullandı’ iddiasını AKP reddetti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı ve adli tıp uzmanı Doktor Şebnem Korur Fincancı, Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberde, kimyasal silahla yaşamını yitiren gerillaların görüntülerini incelediğini açıkladı. Fincancı, “Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz” dedi.

‘Bağımsız heyetlerin inceleme yapması zorunlu’

Bağımsız heyetleri bölgede inceleme yapmasının uluslararası sözleşmeler gereği zorunlu olduğuna dikkat çeken Fincancı, “Uluslararası sözleşmelerin uygulanması ve kimyasal silahların kullanımını yasaklayan Cenevre Sözleşmesi kapsamında böyle bir iddia ortaya çıktığında nasıl bir araştırma yapılacağı da Minnesota Protokolü’nün ilkelerinin ele alınması gerekiyor” diye ifade etti.

Dr. Fincancı’nın ‘TSK Kimyasal silah kullandı’ iddiasını AKP reddetti - sebnem korur fincanci

Fincancı son olarak, “Bu silahları kullanan devletlerle ilgili etkili bir soruşturma yürütülmeli” çağrısı yaptı.

İktidar kanadından ‘kimyasal kullanım’ iddialarına tepki

TSK’nin düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddialarına karşı AK Parti ve Beştepe’den tepki gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, iftira kampanyalarına başvurduklarını söylerken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır” derken, Twitter’dan açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır” dedi.

Dr. Fincancı’nın ‘TSK Kimyasal silah kullandı’ iddiasını AKP reddetti - iktidar kimyasal silah tepki

Bu çevrelerin terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalıştıklarını da vurgulayan Çelik, “PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar” ifadesini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mücadeleyi hukuki ilkelere ve standartlara bağlı bir şekilde yürüttüğünün de altını çizen Çelik, “TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir” dedi.

Kalın, sosyal medya hesabındaki paylaşımında şunları kaydetti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır. Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.”

Kimyasal Silah kullanımı sosyal medyada TT oldu

Öte yandan kimyasal silah kullanımı, “#TurkeysChemicalTerror” (Türkiye’nin kimyasal terörü) hastagıyla TT listesine girdi. 

OPCW çağrı

Sanal medya kullanıcıları, #TurkeysChemicalTerror (Türkiye’nin kimyasal terörü) hastagıyla yaptığı paylaşımlarda, Türkiye’nin savaş suçu işlediği belirtilerek, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) bölgede incelemelerde bulunması çağrısı yapıldı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dr. Fincancı’nın ‘TSK Kimyasal silah kullandı’ iddiasını AKP reddetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir