Edremit’te Ermeni mezarlıklarının üstüne TOKİ konutları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Belediyesi’nin internet sitesinde, Ermenilere ait mezarlıkların üzerine TOKİ konutları ve yollar yapılarak yok edildiği yazıldı. 

 Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Ermenilere ait mezarlığının bir kısmının üzerine TOKİ, diğer bölümünün üzerine ise yol yapıldığı için yok edildiği ortaya çıktı. Mezopoatmya Ajansı’nın (MA) geçtiği habere göre; 2019 yerel seçimde seçilen HDP’li Eşbaşkan KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası AKP’li adaya verilen Edremit Belediyesi’nin resmi internet sayfasında, Ermenilere ait mezarlığın nasıl yok edildiğine dair bir yazı yer aldı.

Belediyenin  “İlçenin Nüfusu” bölümündeki yazısında şu ifadeler yer aldı: “Kızkalesi olarak adlandırılan kaya bloğunun güneyinde küçük bir şapel bulunur. Şapelin kuş uçumu 400 metre kadar doğusundaki büyük Ermeni Mezarlığı 2005 yılında yapılan TOKİ konutları, geri kalanlar ise 2012 yılında açılan yeni yol çalışmaları esnasında yok olmuştur.” 

Ermeni mezarlığı üzerinde tuvalet yapılmıştı

Yine 2017 yılında dönemin kayyımı tarafından Xorkum (Dilkaya) Mahallesi’nde bulunan tarihi Xorkum Höyüğü’ne ve Ermeni Mezarlığı üzerine tuvalet ve soyunma kabinleri yaptırılmıştı. Bu tarihi bölgedeki halk plajı, 23 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım Vali Murat Zorluoğlu ve Artemêt Belediyesi’ne atanan kayyım Atıf Çiçekli’nin katılımıyla açılmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edremit’te Ermeni mezarlıklarının üstüne TOKİ konutları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir