Eğitim-Sen Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü‘nü Van’da düzenledikleri etkinlik ile kutladı. Sanatçı Berfin Aktay gece sonunda sahnede poşisini çıkartarak Mehsa Amini için saçını kesti.

Van’da 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Eğitim-Sen Van Şubesi öncülüğünde Diren Düğün Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe eğitim emekçileri, Kanun Hükmünde Kararname ile İhraç edilen eğitimciler, aileleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve birçok Sivil Toplum Kuruluşları (STK) katıldı. Etkinlik salonuna “Kamusal parasız laik bilimsel ve anadilde eğitim istiyoruz”, “Öğretmenler ayakta Eğitim Sen alanlarda”, “Anadil temel haktır” yazılı pankartları asıldı. 

Eğitim-Sen Öğretmenler Günü'nü coşkuyla kutladı - egitim sen etkinlik 2

‘Tüm zorluklara rağmen boyun eğmedik’

Burada söz alan Eğitim-Sen Van şube başkanı Murat Atabay, 5 Ekim’in sadece Dünya Öğretmenler Günü olarak değerlendirmediğini kaydederek, eğitim alanında emek sarf eden, demokrasi mücadelesinde yer alan tüm emekçilerin günü olduğunu söyledi.

Eğitim-Sen Öğretmenler Günü'nü coşkuyla kutladı - egitim sen etkinlik 3

Cumhuriyet tarihi boyunca gelen iktidarların eğitimcilere birçok sorunlar yaşattığını ve bu durumun AKP iktidarı ile hat safhaya ulaştığını belirten Atabay, “5 Ekim 1966 yılı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak belirlendi. O tarihten bu yana bir mücadele geleneği oluştu. Bu mücadele geleneği çok zorluklar yaşadı. 1980 darbesini gördü. Bu darbeden sonra binlerce öğretmen tutuklandı ve işkenceye maruz kaldı.  Tüm bu zulüm ve zorbalığa karşı hiçbir zaman önlerinde boyun eğmedik. Bugünde geçmişten aldığımızı gelenekle mücadelemiz devam ediyor. KESK ve EĞİTİM SEN olarak geçmiş mücadelemizin öncülerinden devir aldığımız bu mirası faşizm karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Onların  bize devir ettiği bu bayrağa sahip çıkamaya ve daha ileri taşıyacağız” diye konuştu.

Yakın zamanda emekli olan öğretmenlere plaket armağan edilmesinin ardından sanatçı Berfin Aktay sahneye çıktı. Sanatçı seslendirdiği şarkıların sonunda taktığı puşisini çıkartarak Mehsa Amini için saçını kesti.

Eğitim-Sen Öğretmenler Günü'nü coşkuyla kutladı - egitim sen etkinlik 4

Etkinlik “Jin Jiyan Azadi” sloganları eşliğinde sona erdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim-Sen Öğretmenler Günü’nü coşkuyla kutladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir