Eğitim Sen Van’da kongreye gitti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Sen  Van Şubesi kongreye giderek yeni yönetimini belirledi. Kongrede Anadil talebi ise ön plandaydı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen)  Van Şubesi’nin 12’nci Olağan Kurulu, “Karanlığa karşı; demokratik toplumcu sendikal anlayışıyla aydınlık yarınları inşa ediyoruz” şiarıyla gerçekleştirildi. Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’ndaki kongreye yüzlerce emekçi katıldı. Salona, “Anadilinde eğitim temel bir haktır”, “Emek bizim, söz bizim karar bizim”, “Jin, jiyan, azadî”, “Jin jiyan e, jiyan sıruşt e”, “Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz” ve “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz” pankartları asıldı.

‘Toplumun tamamı tecrit edildi’

 

Kongrede konuşan Eğitim Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay, alanlarda direne direne bu mücadeleyi buraya kadar getirdiklerini belirterek, “Ülke şu an bir cezaevine dönüştürülerek toplumun tamamı tecrit altına alındı. Daha önceki yol arkadaşlarının yöntemlerini izleyen bu iktidar aynı politikaları tekrar devreye aldılar. Topluma, ‘Siz ne yaparsanız bir şeyi değiştiremezsiniz’ diyorlar. Yani topluma hiçbir şeyin değişmeyeceğini dikte etmeye çalışıyorlar. Van’da AKP-MHP iktidarı yandaşları istedikleri zaman yürüyüş ve istedikleri şeyi yaparken bize stant açma izni bile verilmiyor. Çünkü buranın mülki amirleri AKP il başkanları gibi davranıyorlar. Bu tecrit edilme politikasına, bu baskı ve sindirmeye karşı bir mücadele hattı örmemiz gerekiyor. Çünkü bu iktidar bırakın hukuk devleti olmayı kanunlara dahi uymuyor. Bir yerde cami ve tüm yaşam alanları bombalanırken seyirci kalan ama başka bir yer bombalanırken tepki gösteren bir toplum yapısı oluşturdular. Yani savaşın olduğu yere göre tavır belirleyen bir toplum yarattılar. Biz buna karşı mücadele ederek başarabiliriz ve başaracağız da” diye konuştu. Eğitim Sen Van’da kongreye gitti - Egitim Sen1

 

Eğitim Sen Van Şube Kadın Sekreteri Funda Demir Bozkurt ise, “Son seçimlerde kadın düşmanı ittifaklarla kendini büyüten AKP-MHP iktidar bloğu zorlu mücadele sonucu kazanılmış tüm kadın haklarına göz dikmiş durumda. Tüm bunlara rağmen ‘vardık, varız ve varolacağız’” dedi.

Yeni yönetim seçildi

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde yönetim kuruluna Funda Demir Bozkurt, Sema Aktaş, Murat Atabay, Deniz Ulfer, Adem Şahin, Mehdi Aslan ve Lokman Babat seçildi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim Sen Van’da kongreye gitti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir