Van eski valisinden Yargıtay üyesinin oğluna kadro kıyağı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi eski kayyımı Münir Karaloğlu’nun, görevden alınmadan bir süre önce, Burak Ademoğlu’nu DİSKİ’ye Özel Kalem Müdürü olarak atadığı ortaya çıktı. Ademoğlu, Diyarbakır’a hiç gelmedi.

Amida Haber’de yer alan habere göre; Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla kadro alan Ademoğlu bir gün bile Diyarbakır’da kalmadan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı’na gitti. Burak Ademoğlu’nun, Yargıtay üyesi Mehmet Ademoğlu’nun oğlu olduğu öğrenildi.

Görevden alınan Vali Karaloğlu’nun talimatıyla AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik DİSKİ’ye özel kalem müdürü yapılmıştı. Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla kadro alan Çelik daha sonra Antalya’ya gitmişti.

Deprem döneminde Van’da görev yaptı

Münir Karaloğlu, 11 Haziran 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Van valisi olarak atandı. 4 Ağustos 2013 tarihli 28728 sayılı kararname ile Bursa valiliğine atanmıştır. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya valisi olarak atandı. 10 Haziran 2020 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır valisi ve Diyarbakır büyükşehir belediye Başkanı olarak görevlendirildi.[2] 12 Mayıs 2022 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van eski valisinden Yargıtay üyesinin oğluna kadro kıyağı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir