Gözaltında yaşamını yitiren Bugrur’un ailesi İHD’ye başvurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğubayazıt’a götürüldüğü karakolda “intihar ettiği” iddia edilen Ahmet Bugrur’un ailesi, İHD’ye başvurdu.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, dün sabah saatlerinde gözaltına alınan Ahmet Bugrur (37) isimli yurttaşın, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde hırkası ile intihar ettiği iddia edildi. Bugrur’un karakolda şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ağrı Şubesi’ne başvuruda bulundu.

Bugrur’un kardeş Resul Bugrur tarafından yapılan başvuruda, “Kardeşim Ahmet Bugrur’un şüpheli ölümü üzerine durumun araştırılıp, mağduriyetin giderilmesi, toplumsal sorunun ortaya çıkması için gereğinin yapılmasını rica ediyorum” denildi.

Ne olmuştu? 

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, 24 Şubat’ta, 3 çocuk babası Ahmet Bugrur (37), Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde hırkası ile intihar ettiği iddia edildi. Bugrur’un nezarette yaşamını yitirdiği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre, dün sabah ilçe merkezinde bulunan bir caminin önünde Bugrur, bir imamla tartıştı. Tartışma sonucu, Bugrur ve ismi öğrenilemeyen imam polislerce, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyette çıkan tartışmada Bugrur’un imama tokat attığı ve bu nedenle nezarete atıldığı iddia edildi.

Ahmet Bugrur’un kardeşi Resul Bugrur, kardeşi ile aynı nezaret ya da yan bölümde olduğunu belirtilen bir başka kişinin daha tutulduğunu ancak olay sonrası söz konusu kişinin nezaretten çıkarılıp götürüldüğünü söyledi.

Yapılan olay yeri incelemesinin ardından Bugrur’un cenazesi ilk olarak Doğubayazıt Devlet Hastanesi oradan da Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Hastanede yapılan ön otopside, her ne kadar boynunda morarma ve ekomoz bulunduğu belirtilse de Bugrur’un ölüm nedeni belirlenemedi. Bugrur’un cenazesinden alınan örnekler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gönderildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gözaltında yaşamını yitiren Bugrur’un ailesi İHD’ye başvurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir