Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler tarafından ‘Gelîyê Botan’ isimli parktan eser kalmadı. HDP bünyesinde inşa edilen ve bekçisi olan park kayyım atanmasının ardından kaderine terk edilerek çürümeye bırakıldı.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde uzun yıllar boyunca hiçbir çalışma yapılmazken 2013 yılında Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya’nın döneminde yol çalışmaları yapılmaya başlanmıştı. 2014 yılında VBB Eş Başkanı seçilen Bekir Kaya’nın tutuklanmasının ardından 2016 yılında atanan ilk kayyım döneminde mahalle çalışmaları da durdurulmuştu. 2019 yılında yapılan seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’nin Belediye seçimlerini kazanmasının ardından mahalleye bağlı Hisar sokakta ilk kez bir park yapıldı.

Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - 23.12.2022 parkin onceki fotolari 1
Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - Hacibekir Mahallesindeki tek park curumeye terk edildi 7

“Gelîyê Botan” ismi verilen parkta çocuk oyun alanlarından, halkın spor ve piknik yapabileceği alanlar yer alıyordu. İnce ayrıntılara kadar düşünülerek ağaçlandırılmış ve ilçede nefes alınabilecek bir alan haline getirilmişti. Ancak 19 Ağustos 2019’da atanan kayyımla birlikte park kaderine terk edildi. Kayyım eliyle bekçisiz bırakılan parkta çocuk oyun alanları, kamelyalar, ağaçlar ve spor alanları kimler tarafından olduğu bilinmese de tahrip edildi. Son görüntüsüyle park denilemeyecek duruma gelen alanda çocuklar yıkılmış duvarlarda oynamaya çalışıyor.

Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - Hacibekir Mahallesindeki tek park curumeye terk edildi 1

‘Parkta taş üstünde taş bırakılmadı’

Mahalle sakinlerinden Abdulbari Işık ile ‘sözde’ parkın dışında karşılaşıyoruz. Işık, tahrip edilen parktan ilk yapıldığı süreçlerde memnun olduklarını ancak ilerleyen süreçte yaşanan tahribatın kendilerini mutsuz ettiğini belirtiyor. Parkın il süreçlerdeki halini şu sözlerle anlatıyor: “Çocuklar ve mahalleliler gelip burada zaman geçiriyordu. Çocuklar çok eğleniyordu. Özellikle yaz mevsiminde park dolu doluydu. Halkın talebiyle bu park yaptırıldı. Ancak eski halinden eser kalmadı.”

Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - Hacibekir Mahallesindeki tek park curumeye terk edildi 5

‘Sahipsizlikten park yok oldu’

HDP sürecinde yapılan parkta bekçi bulunduğunu sözlerine ekleyen Işık, bakım ve temizlik işlerinin günlük yapıldığını anımsatıyor. Işık, “Başıboş bırakılınca belirsiz kişi veya kişilerce park bu hale geldi. Taş üstünde taş bırakmadılar. Her akşam gelip burada çay keyfi yapıyorduk ışıklandırmaları vardı. Parkın önceki hale gelmesini istiyoruz. Parkı bu hale getirenler bulunsun. Sahipsizlikten bu park bu hale geldi” diyerek yaşanan tahribata dikkat çekiyor.

Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - Hacibekir Mahallesindeki tek park curumeye terk edildi 2
Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - Hacibekir Mahallesindeki tek park curumeye terk edildi 3
Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi - Hacibekir Mahallesindeki tek park curumeye terk edildi 4

VİDEO-MONTAJ: Şehriban Abi

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hacıbekir Mahallesi’ndeki tek park çürümeye terk edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    26 Aralık 2022, 13:03

    Mahalle sakinlerinin imza toplayarak tekrar yapılması için başvuruda bulunmaları gerektiğini düşünüyorum..

    Cevapla