Hakan Fidan’ın kuzeni konuştu: Van Ercişliyiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hesena Aşireti Temsilcisi Ercan Konuk, Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ın Kürtçe bildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ın ailesinin Hesena Aşireti’ne mensup olduğunu söyleyen Ercan Konuk, “Hakan Fidan kuzenimiz. Çok eskiden, atalarının zamanında Muş’un Elozerkê köyünden Van’ın Erciş ilçesine gitmişler. Keklikova köyünden Qesê Qendo ailesine mensuplar. Amcam Sofî Tahir’in torunular” ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan’ın barış konusunda çalıştığını ifade eden Konuk, “Yaklaşık 13-14 yıl MİT Başkanlığı yaptı. Bölgemizde de barış ve hizmetler konusunda hizmetlerini güçlendirdi. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Evet, kuzenimiz oluyor” dedi.

‘Hakan Fidan’ın Kürtçe konuştuğunu biliyorum’

Ercan Konuk, “Hakan Fidan Kürtçe biliyor mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Evet, biliyor. Malum Ankara’da büyümüş. İnsan fazla konuşmayınca… Benim de Kürtçem çok iyi sayılmaz. Halkımdan özür diliyorum. Hakan Fidan’ın Kürtçe konuştuğunu biliyorum. Kendisini iyi geliştirmiş bir insan, onunla gurur duyuyoruz. İnşallah Allah onu dünyaya karşı mahcup etmez.”

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da kuzenleri olduğunu ifade eden Ercan Konuk, “Fahrettin Koca da Konya’nın Kulu ilçesinden. O da Hesena Aşireti’ne mensup. Onlar da çoktan gitmişler. Mardin’in Ömerli ilçesinden Kulu’ya gitmişler” şeklinde konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakan Fidan’ın kuzeni konuştu: Van Ercişliyiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar
    10 Haziran 2023, 11:11

    Kimin nereli olduğu ,mezhebinin meşrebinin nereden geldiği önemli değildir.milli olması onemlidir.Bu ülkede her insan belirli makamlara gelebilir.tebrikler.

    Cevapla