HDP Van vekili Temel: Halkımız sadece Yeşil Sol Parti’nin altına mührü vurmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van milletvekili Tayip Temel, Yeşil Sol Parti’nin 81 ilde seçimlere gireceğini belirterek, “Halkımıza tek çağrımız sadece Yeşil Sol Parti’nin altına mührü vurmalarıdır” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partiler, genel seçimlere dair stratejisini belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile (Yeşil Sol Parti) seçimlere kendi logosuyla girecek olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında “daha çok kazanma” üzerine strateji belirleniyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, kamuoyunda var olan algılara ve yürütülen tartışmalara dair Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Temel, HDP ile TİP arasında tarihsel ittifak olduğunun altını çizerek, TİP’in hiçbir imtiyaz ve destek istemediğini, ittifaka zarar vermeyecek bir strateji izlendiğini söyledi.

“HDP ve TİP’e dair halkımızın yoldaşlarımızın doğru anlaması için durumu anlatacağım” diyen Temel, Emek ve Özgürlük İttifakı’nı kastederek, “Bu birlikteliği yani Kürt Hareketi ve Türkiye sosyalist güçlerinin tarihsel ittifakına her koşulda karşı olanlara durumu izah etmek zor. Ancak sözüm tarihsel ittifaktan yana olanlaradır” ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol 81 ilde seçimlere girecek

HDP bileşenleri ve onların seçim partisi olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Türkiye’nin 81 ilinde en güçlü adaylar ile seçime gireceğini duyuran Temel, “Halkımıza tek çağrımız sadece Yeşil Sol Parti’nin altına mührü vurmalarıdır” diye belirtti.

‘TİP’in kendi tercihi ve hakları’

TİP’in seçimlere ilişkin kararına dair de Temel, “TİP ise Yeşil Sol/HDP ile beraber aynı ittifakın bir partisi olarak bazı kentlerde demokratik bir yarış temelinde partimizden hiç bir imtiyaz veya destek istemeden seçime girmek istiyor ve bazı adaylar ile şansı denemek istiyor. Bu onların kendi tercihi ve hakları” ifadelerini kullandı.

‘TİP hiçbir yerde temsilci istemiyor’

Temel’in açıklamasının devamında şunlar yer aldı: “Parti kaygısı taşıyan değerli halkımıza, yoldaşlarımıza ve gönlü HDP ile olan herkes emin olsun ki TİP’li arkadaşlarımız hiç bir yerde bir imtiyaz ve bir temsilci istemiyor. Ayrıca HDP’ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyip, partimiz olan Yeşil Sol Partiyi destekleyecek. Sonuç olarak, amacımız her koşulda Emek ve Özgürlük İttifakı ve Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nı omuz omuzda büyütmektir. Bu uğurda uzun süredir devam eden görüşmelerimiz sürüyor. 3.Yol’a inancımız diridir, sabır ve büyük bir inatla geliyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Van vekili Temel: Halkımız sadece Yeşil Sol Parti’nin altına mührü vurmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir