HDP’li Güzel hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “örgüte üye olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 58 sayfalık iddianame, Semra Güzel‘in üzerine kayıtlı telefonun, hayatını kaybeden PKK’li Volkan Bora’nın not defterinde yazılı olduğu belirtildi.

İddianamede, 29 Nisan 2017’de Adıyaman’da hayatını kaybeden “Melati Zülfikar” kod adlı Volkan Bora ile Güzel’in örgüt kamplarında çekilmiş fotoğrafları bulunduğu tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada ifade veren “Ezel” kod isimli gizli tanığın Güzel hakkındaki “örgüt üyesi” olduğuna yönelik beyanı ve teşhis tutanağı ile Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında ifade veren tanık Hasan D’nin de beyanına yer verildi.

Güzel’in “PKK kamplarına gittiği ve Bora tarafından gönderilen gizli mesajları aldığı” iddiasına yer verilen iddianamede, Güzel’in yurt dışına çıkış kayıtları da yer aldı.

İddianamede, Güzel’in, yurt dışına “kaçmaya çalışırken Mehtap Şahan” adına düzenlenmiş sahte kimlik ve “tanınmamak için kılık değiştirmiş” şekilde yakalandığı belirtildi.

İddianamede, Güzel’in “örgüte üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Adıyaman’da 2017’de düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden Volkan Bora’nın cep telefonunda, HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunması üzerine Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Güzel’in dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılmıştı.

İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Güzel’e, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamaları ile hakkında 22 yıl 3 ay hapis cezasına verilmişti.

Semra Güzel, 2 Eylül’de İstanbul’da yakalanmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li Güzel hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir