Iğdır’dan gözaltılara ortak tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonlara Iğdır’da yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere sayılı günler kalırken, Dıyarbakır merkezli Mardin, Siirt, Bingöl, Van, Şirnex, Batman, Antep, Urfa, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Muş, Bitlis, Hakkari, Osmaniye, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Ankara’da onlarca ev ve iş yerine düzenlenen baskınlara tepkiler sürüyor. Iğdır Yeşil Sol Parti seçim bürosu önünde bir araya gelen DBP, HDP, YEŞİL SOL PARTI ve TJA birleşenleri baskıları düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Yeşil Sol parti Iğdır Milletvekili adayı Yılmaz Hun, iktidarın 14 mayısta yapılacak seçimleri kaybedeceğini anladığı için operasyonlara başladığını söyledi. Hun, “Kürt siyasi hareketinin kaybetmesi için yıllardır faili meçhul cinayetler, haksız hukuksuz tutuklamalar, parti kapatmaları ile bizleri yıldıramayan sistem bu sabah Diyarbakır merkezli 21 ilde avukat, sanatçı, tiyatrocu, STK temsilcisi başta olmak üzere parti çalışanlarımıza yönelik siyasi sindirme operasyonları başlatmıştır” dedi.

 Iğdır’dan gözaltılara ortak tepki - Igdirdan gozaltilara ortak tepki1

150 ye yakın arkadaşlarının gözaltına alındığına da dikkat çeken Hun, “Arkadaşımız dosyaları gizlilik ibaresi konularak gözaltına alınmıştır. İktidar şunu bilmeli ki bu siyasi baskı ve operasyonlar bize engel olamayacaktır. Daha önce bu harekete nice operasyonlar düzenlediniz. Her seferinde daha güçlü daha kararlı bir duruşla bu korkakça yaklaşımları bertaraf ettik. Bu faşist iktidara karşı duruşumuzda en ufak bir taviz vermeyeceğimizi halklarımıza söz olsun.” Diyerek sözlerine son verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
 Iğdır’dan gözaltılara ortak tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir