İsrail’den Erdoğan’a: Türkiye ile ilişkilerimizi gözden geçirmenin zamanı geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değil” sözlerine yanıt veren İsrail Kültür ve Spor Bakanlığı, “Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Spor Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas’ın terör örgütü olmadığı” yönündeki sözlerini reddettiklerini duyurarak, tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın terör örgütü Hamas’a yönelik sert sözlerini tüm kalbimizle reddediyoruz” dedi. Haiat şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı’nın terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü vahşeti ve mutlak gerçeği değiştirmeyecektir.”

‘Erdoğan terörü destekliyor?

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar da, sanal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden hesaplamanın (gözden geçirmenin) zamanı geldi” diye yazdı.

Erdoğan ne demişti?

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu: “Batı Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye’nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’den Erdoğan’a: Türkiye ile ilişkilerimizi gözden geçirmenin zamanı geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir