Kars’a 500 bin turist bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi kentlerden biri olan Kars’a bu yıl en az 500 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Tarihi kentlerden olan Kars’a yönelik ilgi her geçen gün artıyor. Tarihi yapıları ve mimarisiyle dikkat çeken kenti, bu sene en az 500 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Rûdaw’a konuşan Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Bildiğiniz gibi Kars Türkiye’nin en eski şehirlerinden birisi. 23 medeniyete ev sahipliği yaptı ve 3 ayrı sınır cumhuriyete komşu olan Türkiye’deki ender il özelliği taşıyor. Şehrimiz çok fazla kültüre ve turizm destinasyonuna sahip. Birçok tarih, kültür, medeniyetleri içerisinde barındıran Kars günümüzde artık geçimini tarım, hayvancılık ve turizmle yapıyor” dedi.

Kentteki Ani Harabeleri, turistlerin uğrak noktalarından bir tanesi. Kars’a turist olarak gelen Özkan Polat, “İnsan buraya gelip tarihi eserleri görünce heyecanlanıyor açıkçası. Tabi keşke biraz daha dikkat edilse ve yıkılmalarına izin verilmese” dedi.

Öte yandan Kars Kalesi ve kent mimarisi de kentin cezbedici noktalarından.

Ayrıca son dönemlerde seyahatlere başlayan Doğu Ekspresi’ne de turistler çok fazla rağbet ediyor. 12 Kasım’da seferlere başlayan Doğu Ekspresi’nde şimdiden 300 bin bilet satılmış durumda.

Turistlerden Yağmur Akkurt ise, “Çok merak ediyordum, dolu dolu gezmek istiyordum. Her tarafı güzel” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’a 500 bin turist bekleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir