Kızamık salgınında artış: Çocuklar yaşamını yitiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tabip Odası (İTO) tarafından düzenlenen basın toplantısında, kızamık salgınındaki vakaların artışına dikkat çekildi.

İTO Yönetim Kurulu üyesi Saffet Ercan, İstanbul’da endişe verici bir kızamık hastalığı artışı olduğunu ve salgın nedeniyle çocukların hayatını kaybettiğini belirtti.

Ercan, hastalığın aşıyla önlenebilecek bir hastalık olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızı kaybetmeye tahammülümüz yok” diyerek tepki gösterdi.

Ercan, Nisan 2022 ile Mart 2023 arasında Türkiye genelinde 457 vaka tespit edildiğini belirtti ve Mart ayından itibaren yeni vakaların olduğunu bildirdi.

Ancak Sağlık Bakanlığı’nın verileri paylaşımında şeffaf olmayan tutumunu sürdürdüğü için rakamlara ulaşmanın zor olduğunu ifade etti.

Ercan, salgını etkileyen faktörler arasında aşı reddi ve kararsızlığı, göç olgusu, aşı takvimindeki plansız değişiklikler, Kürdistan illerinde yaşayan nüfusun aşıya erişimde yaşadığı zorluklar ve kayıt altına alınmamış nüfus olduğunu belirtti.

Ayrıca Ercan, Bahçelievler’de salgın nedeniyle bir bebeğin hayatını kaybettiğini ve Mayıs ayında Çin’den gelen bir Uygur Türkü bebeğin kaybedildiği bilgisini aldıklarını söyledi.

Dr. Özden Güngör ise Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu üyesi olarak konuşmasında, sağlık çalışanlarından aldıkları bilgilere göre hastanelerin acil servislerine günlük başvuru sayısının oldukça yüksek olduğunu ve çoğunlukla çocuk ve aşısız hastaların olduğunu belirtti. Vaka sayılarının şeffaf bir şekilde açıklanmasını istediklerini dile getirdi ve önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kızamık salgınında artış: Çocuklar yaşamını yitiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir