Mohsen Namjoo’nun Van konseri iptal edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İranlı sanatçı Mohsen Namjoo’nun Van’da 10 Aralık’ta Nur Tatar Spor Salonu’nda vereceği konserin iptal edildiği bildirildi.

Orkestrasıyla Türkiye’ye gelip Van ve 5 ilde konser verecek İranlı müzisyen Mohsen Namjoo’nun konserlerine karşı muhafazakar çevreler tarafından başlatılan ‘iptal’ çağrıları karşılık buldu. Son aylarda çeşitli illerde düzenlenecek birçok festival ve etkinlik sosyal medyada düzenlenen ‘iptal‘ kampanyaları ile yasaklanmıştı. Bu kez iptal kampanyalarından nasibini dünyaca ünlü İranlı müzisyen, söz yazarı ve müzik bilimcisi Mohsen Namjoo aldı.

Sanatçının şarkısında Kur’an ile alay ettiği iddiasıyla başlatılan ‘iptal’ kampanyası sonrası Van, Konya ve Bursa’daki konserlerinin iptal edildiği bildirilirken İstanbul ve Ankara konserleri biletlerinin hala satıldığı öğrenildi.

Biletix ise, resmi internet sitesinde 3 il için konser biletinin satışını iptal etti.

Tepkiler neden?

İran’da Kuran araştırmaları yapan bir öğretmenin “müzik enstrümanları ile Kuran ayetlerini küçümseyici ve hakaret edici bir versiyon ürettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının ardından Mohsen Namjoo’ya kendisinin katılmadığı mahkemede “Kuran’a saygısızlık” gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mohsen Namjoo’nun Van konseri iptal edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir