Muş’ta ‘ovaya bakan adam’ kaya taşı büyülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’un Kızılağaç beldesinde, doğal yollarla oluşan insan kafasına benzeyen ve yöre halkı tarafından ‘Ovaya Bakan Adam’ adı verilen kaya yurttaşların ilgi odağı oldu.

Kızılağaç beldesine yaklaşık 15 kilo metre uzaklıkta Ahçar yaylasında bulunan ‘Ovaya bakan adam’  figürünü görmek isteyenler sarp ve dik yamaçları aşarak yaklaşık iki saatlik uzun bir yürüyüşün ardından ulaşabiliyor. Kayaya uzaktan bakıldığında burnu, dudakları, anlı ve kulağı gayet muntazam düzgün bir şekilde bir heykeltıraşın elinden çıkmış gibi görünüyor. ‘Ovaya Bakan Adam’ kayasına dikine bakıldığı zaman normal bir kaya parçası gibi görünürken, Her iki yan profilden bakıldığında ise iki farklı insan kafası olarak görünüyor.

Muş'ta 'ovaya bakan adam' kaya taşı büyülüyor - ovaya bakan adam 4

Ziyaretçileri ağırlıyor

Doğal olarak oluşan kaya kütlesi gelen yurttaşların da ilgi odağı olmuş durumda. Belde sakinlerinden Mehmet Yentürk, Serhat News muhabirine yaptığı açıklamada, ‘Ovaya Bakan Adam’ adını verdiğimiz kayanın birçok ziyaretçisinin olduğunu aktardı. Ancak zorlu bir yürüyüşün ardından ‘Ovaya Bakan Adam’a ulaşıldığı için turizmde hak ettiği yeri bulamadığını aktaran Yentürk şöyle konuştu: “Kayanın sağından ve solundan bakıldığında ayrı bir insan silueti olarak görülmektedir. Fakat karşıdan bakıldığı zaman normal bir kaya olarak görülmektedir. Bu kaya tıpkı bir insan gibi anlı, burnu, çenesi, gözü gibi tüm detaylar görülmektedir. Birçok kişi tarihi eser olduğunu sanıyor ancak bu tamamen doğal bir taştır.”

Muş'ta 'ovaya bakan adam' kaya taşı büyülüyor - ovaya bakan adam 6
Muş'ta 'ovaya bakan adam' kaya taşı büyülüyor - ovaya bakan adam 1

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta ‘ovaya bakan adam’ kaya taşı büyülüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir