Oktay Candemir yazdı: Çizmeli Kedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 50 yıllık siyasi yaşamına tek bir başarı hikâyesi sığdıramamış bütün siyasi yaşamını ‘Yancı’ olarak geçirmiş, vasat bir politikacıdır.

Bahçeli’nin siyasi yaşamından geriye sadece kırdığı potlar ve gaflar kalacak. Bahçeli’nin gaf menüsünde yok yok; Püskevit var, pasta var, bölücü kebaplar var, iki keklik var… Var oğlu var!

Yaptığı gafların tamamı da okul kantini ve esnaf lokantası tadında oluyor. Bahçeli’nin çocukluğunda ve gençliğinde neleri yiyemediği, okul kantininde harçlıksız olduğu için püskevit alamadığı günler de olmuş olabilir, bunu bilemiyorum.

Bahçeli; geçtiğimiz Mayıs seçimlerinden önce “ Hans, Sam, Coni, Toni, Frank, Herkel… Alayı birden gelse başaramazlar. Anadolu çocuğu RTE alayına yeter” diyerek gaflarını yerelden evrensel bir boyuta taşıdı.

Bunu öyle sıradan bir gaf olarak görmeyin. Tansu Çiller’in Türkiye siyasi hayatının en büyük gafını ettiği Erzurum mitingini bile aştı. Uzun yıllar nesilden nesile anlatılacak bir pot kırdı. Muhtemelen siyasi hayatının en büyük başarısı da bu olacak.

“Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan Müslüman çocuğu… Peki, biz ne çocuğuyuz” diyen Demirel bile bu kadarını becerememişti.

Ve Bahçeli dün yine sahneye çıktı. Makamında takım elbisenin altına siyah çizmeler giymiş, elinde tespihle volta atıyordu. MHP Genel Merkezi de bunu ‘Kıbrıs Türk’tür’ editiyle paylaştı.

İlk gördüğümde; Hans, Coni, Toni, Sam, Herkel Frank geldi mi acaba diye endişe ettim. Adam diye diye en sonunda getirecek bu adamları.

Bahçeli, burada muhtemelen, BM ve ABD’ye ‘Kıbrıs’a çıkarma yaparız, çizmeyi aşmayın’ mesajı veriyor. Bu anlaşılır bir durum ama Zeki Müren’in ‘Ağlama sevdam’ şarkısı ile konunun alakasını kuramadım.

Zeki Müren’in ‘Paşa’ lakabının konu ile alakası var mı acaba diye düşündüm de, ‘nırç’ o da değil. (!)

Madem böyle bir mesaj verecektin, makamda çizme ile dolaşmak da neyin nesi… Çıkıp bahçede, bostanda yürüsene, hem biraz hava almış olursun.

Uçağa binip gitsene Kıbrıs’a, orada versene bu mesajı… Daha şimdiden makamından çıkamıyor, yarın savaş çıksa sığınağa kaçacak gibi duruyor. Çizmeli görüntü, bende Kıbrıs’a çıkarma yapmaktan çok, kaçacakmış intibası uyandırdı.

‘Ben Aslanım’ diyor ama kendisi bu çizmelerle olsa olsa Çizmeli Kedi olmuş.

Hele elindeki tesbihe ne demeli, çok ergence değil mi? Lisede okul çıkışı eve gittikten sonra çizmelerini giyerek oyun sahasına dönen ergenleri hatırlattı bana.

Mesaj vereceğim diye komik duruma düşmek budur. Bu görüntüyü gören Pentagon çok korkmuş, Kıbrıs planlarını alelacele değiştirmiştir. Böyle bir tipin karşısında adamlar ne yapsın? Ben olsam 7 köy öteye kaçarım.

O kadar püskevit, pasta, kebaptan sonra çizme giymesi hayra alamet değil. Ama bir şey yapacağından da değil. Bundan adım gibi eminim. Milliyetçi müminlere gaz veriyor o kadar!

Yaz dostum; güzel sevmeyene adam denir mi? Siyah Çizmeli Devlet Ağa, bir gün öder hesabı.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu8
8
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Çizmeli Kedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Ağustos 2023, 11:25

    […] ekonomik, toplumsal ve siyasal olarak içinde bulunduğu elemterefiş (acı veren) durumuna bir çare bulamayan, fikri […]

    Cevapla