Patlama sonrası gözaltına alınanların sayısı 48’e yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi‘ndeki bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınanların sayısı 48’e yükseldi.

İstiklal Caddesi’nde önceki gün meydana gelen, 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının şüphelisi olduğu belirtilen Suriye vatandaşı Ahlam Albashır, gözaltına alındı.

13 Kasım Pazar günü saat 16.20’de meydana gelen saldırıdan sonra emniyet ekiplerinin aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında yayaların kullanımına kapatılan İstiklal Caddesi, belediye ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından sabah 06.30’da yeniden yaya trafiğine açıldı.

Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin nöbet tuttuğu caddedeki banklar da belediye ekiplerince kaldırıldı. Daha sonra caddedeki ağaçlar da kaldırılmaya başlandı.

Patlama sonrası gözaltına alınanların sayısı 48’e yükseldi - istiklal agaclar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın ardından Küçükçekmece’de bir evde evde Suriye vatandaşı Ahlam Albashır’i (23) gözaltına aldı.

Albashır’in, Türkiye’ye Efrin üzerinden girdiği ileri sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 21 adrese düzenlenen operasyonlarda 48 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde yaptığı açıklamada, şüpheli hakkında “Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı” dedi.

Soylu, yakalanan kişinin PYD ile bağlantısı olduğunu açıkladı ancak PKK ve YPG, bu açıklamayı reddetti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patlama sonrası gözaltına alınanların sayısı 48’e yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir