Pfizer’in Covid-19 ilacı Avrupa İlaç Ajansı tarafından onayladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pfizer’ın Covid-19 hastaları ile temas eden kişilerin durumları ağırlaşmadan ve ciddi semptomlar göstermeden tedavi edilebilmesine yardımcı olan Paxlovid isimli ilacı Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onayladı.

Alman Pfizer ilaç şirketi tarafından geliştirilen Paxlovid adlı ilaç daha önce Amerikan Gıda ve İlaç Otoritesi (FDA) tarafından acil kullanım onayı almıştı. Bu hap, hastalıkla temas eden kişilerin durumları ağırlaşmadan ve ciddi semptomlar geliştirmeden tedavi edilebilmesine yardımcı oluyor.

Kronik hastalığı bulunanlarda ölüm oranını azaltıyor

Fazladan oksijen alamayan risk grubundaki Covid-19 hasatlarına, ilk belirtilerin ortaya çıkmasından sonraki 5 gün içinde veriler ilaç, kronik hastalığı bulunan 2 binden fazla kişi üzerinde denendi. Yapılan araştırmaya göre, Paxlovid adlı hap, ciddi risk altındaki kişilerde Covid-19 nedeniyle hastaneye yatış veya ölüm riskini azaltıyor.

Maliyeti düşük

İlacın bu kadar önemli görülmesinin nedenleri ise verimliliği, görece düşük maliyetli olması ve yetkilendirilmesinin kolay olması olarak gösteriliyor. Virüsün kendini kopyalamasını ve çoğalmasını engelleyen ilacın, hastanelik olma ve ölüm riskini yüzde 89 oranında azalttığı belirtiliyor.

Paxlovid isimli ilacın, AB Komisyonu’nun nihai onayının ardından Avrupa genelinde dağıtılması bekleniyor.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pfizer’in Covid-19 ilacı Avrupa İlaç Ajansı tarafından onayladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir