Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlhan: VASKİ talanına son vereceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kente dair projelerini açıklayan Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Özay İlhan, kentte belediyeler üzerinde yaşanan talana son vereceklerini belirterek, kente gelen kaynakları halkın hizmetine sunacaklarını açıkladı.

Kente dair projelerini açıklayan Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İlhan, seçim bürosunda yaptığı açıklamada, seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelerini açıkladı. Kentte ittifak yaptıkları Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ile kameraların karşısına geçen İlhan, kentin önemli sorunlarına çözüm olacaklarını dile getirdi.

Van’ın 100 yıllık master planını uygulamaya geçireceklerini dile getiren İlhan, “Van’ın gelecekteki nüfus yoğunluğunu ve yapı yoğunluğunu göz önüne alarak yerleşim alanlarının gelişmesine ve büyümesine yönelik ulaşım sistemine ve problemlerine çözüm üretecek bir master plan hayata geçirilecek. Hasarlı yapıların tamamı kentsel dönüşümle yerinde dönüştürülecek. Bu sayede komşuluk ilişkileri de korunmuş olacak. Uzun yıllar yaşayacak estetik ve tarihi kimliğe sahip cadde, sokak ve çarşılar oluşturulacak,” dedi.

 

İlhan projelerini şöyle açıkladı: “Altyapı sorunları ivedi olarak çözülecek. İsale hatları ve kanalizasyon sistemi elden geçirilecek. Elektrik, internet vs. kabloların tamamı yeraltına alınacak ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. Çesmelerden akan su içilebilir olacak. Su fiyatları makul seviyeye çekilecek. Doğalgaz sistemi hızlı bir şekilde şehrin her noktasına ulaştırılacak.”

‘Çevre dostu belediye olacağız’

“Yenilenebilir enerji kaynakları ile şehrimize çevre dostu ve ucuz bir şekilde elektrik hizmeti sağlayacağız. Kent ormanları oluşturulacak. Özellikle Erek çevresinde sarıçam, ceviz, kestane başta olmak üzere ağaçlandırmalar yapılacak. Tüm ilçelerimizde orman alanları ve ağaçlandırma çalışmaları yürütülecek.”

‘Van Gölü korunacak’

“Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde göl çevresindeki belediyelerle işbirliği yapılarak göle her türlü atığın ve çöpün gitmesi önlenecek. Çevreye duyarlı belediyecilik esas olacak. Van genelinde ki tüm tarihi yapıların restorasyonu sağlanacak, çevre düzenlenmesi yapılacak. Eski Van şehri ayağa kaldırılacak. Van’ın dünya genelinde tanıtımı yapılacak. Kırsal mahallelerin, yayla ve meraların yolları yapılacak, altyapı eksiklikleri giderilecek. Tarım ve hayvancılık desteklenecek. Otopark ve battı çıktılarla trafik rahatlayacak. Yeni bir otogar yapılacak, çevreyoluyla bağlantıları sağlanacak. Metro başta olmak üzere raylı sistemler ve deniz otobüslerinin faaliyete girmesiyle ulaşım sorunları tamamen ortadan kaldırılacak. Park ve bahçeler arttırılacak, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılacak. İhtiyaç sahibi kimselere vereceğimiz saadet kartla destek sağlanacak. Van’ın SMA hastalarına biz sahip çıkacağız kampanyalarını yürüteceğiz çünkü SMA hastaları zamanla yarışıyor.”

 

‘VASKİ bu kente en büyük zararı veriyor’

 

Açıklamadan sonra gazetecilerin VASKİ ile ilgili sorularını yanıtlayan İlhan, “Türkiye’deki en pahalı suyu Van halkı kullanıyor. Atık su adı altında insanlardan yüklü miktarda para alınıyor. Bu paralar karşılığında yapılan arıtma tesisi de düzenli çalıştırılmıyor. 13 bin 600 insan VASKİ tarafından icraya verildi. VASKİ bu kente her anlamda ciddi zararlar vermektedir. Biz göreve gelirsek ilk düzelteceğimiz işlerden biri olacaktır,” dedi.

 

‘AKP yönetiminde yer alan avukatlar halkı icraya verdi’

 

İlhan’dan sonra söz alan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise, VASKI tarafından yurttaşları icraya veren avukatların AKP yönetiminde yer aldığına dikkat çekerek, “Bakın, son iki yılda yurttaşları icraya veren avukatlar ya AKP yönetiminde yer alan ya da geçmişte yönetimde yer alan kişilerdir,” dedi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlhan: VASKİ talanına son vereceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir