Saman Pazarı’ndaki yangın büyük maddi zarara neden oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Samancılar Sitesi’nde çıkan yangın gece geç saatlere kadar yapılan müdahaleyle söndürüldü. HDP ve Yeşil Sol Parti heyetleri de yangınla birlikte alana giderek, iş yeri sahiplerine destek verdi.

Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Saman Pazarı Sitesi’ndeki iş yerlerinde bilinmeyen nedenle dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekiplere haber verilmesi üzerine İtfaiye ekipleri ile Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile yangını söndürme çalışmalarına destek verdi.

AFAD, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü araçları da bölgeye sevk edildi. Saatlerce süren müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 itfaiye erine 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

HDP ve Yeşil Sol Parti heyetleri olay yerinde

Yangın haberinin duyulması üzerine HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti İl Eşbaşkanları, yerine kayyım atanan seçilmiş belediye eşbaşkanlarının da  aralarında bulunduğu kalabalık bir grup alana gitti. Heyet alanda bulunan esnafa yangın süresi boyunca dayanışma desteğinde bulunurken, bazı esnaflar ise ekiplerin geç gelmesinden yakındı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saman Pazarı’ndaki yangın büyük maddi zarara neden oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir