Sarı Liste Adayı Biner: Sorumlu oda yönetimidir, derhal istifa etmelidirler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO, seçimlerine dair yaşanan şaibe tartışmalarını değerlendiren Sarı Liste Adayı İş İnsanı Faruk Biner, yaşanan hukuksuzlukların sorumlusunun oda yönetimi olduğunu ve derhal istifalarını sunmaları gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VanTSO) seçimlerinin ardından, kentte sular durulmuyor. Şaibe iddialarının gölgesinde kalan seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevcut oda başkanı Necdet Takvan’nın itirazını yerinde bularak birinci gurupta gerçekleşen seçimi iptal etti.

Son gelişmelere ilişkin Sarı Liste Adayı iş İnsanı Faruk Biner düzenlediği basın toplantısı ile yaşananları değerlendirdi. Çok sıkıntılı bir manzara ile karşı karşıya olduklarını belirten Biner, “Bu kentin en büyük çatı örgütüne yakışmayan bir manzara ile karşı karşıya kaldık. Bize tüccarımıza ve kentimize yakışan, bu işin şenlik havası içinde son bulmasıydı. Kazanan tarafın diğer guruplar tarafından ziyaret edilmesi ve tebrik edilmesi gerekliydi. Hep birlikte kentimizin geleceği için seçilen arkadaşımızla nasıl paydaş olabiliriz? Arkadaşımızın yanında nasıl durabiliriz? Diyerek hareket etmeliydik. Şayet kampanya döneminde yayınladığımız kitapçıkta yer alan projelerimizden hoşlarına giden varsa, onlarla paylaşmak ortaklaşmak isterdik” dedi.

‘Bizler demokratik rekabeti esas aldık’

Bu süreçte hiçbir aday ile ilgili bir düşmanlıklarının olmadığını kaydeden Biner, “Çünkü bu dünyanın sonu değil, bu bizim şehrimiz ve burada yaşıyoruz. Diğer rakip olan aday arkadaşlarımızda bu kentin önemli değerli insanıdır. Hiç biri ile bir düşmanlığımız olmadı, olmayacakta. Biz bir demokratik rekabet üzerinden götürdük. Bizim bir iddiamız vardı. Biz bugün bu sorunlara neden olan iki gurubunda bu işi yapamayacağını söyleşmiştik. Bir arkadaşımız iki kez, bir arkadaşımızda üç kez, oda başkanlığı yapmış, ama vaatlerinin büyük bir kısmını yerine getirmediler ve farlı beklentilerle kamuoyunun gündemine gelmişlerdir. Bizim bu konuda şahsiyetleri ile bir sıkıntımız yok ama beyanları ile oda ile toplumsal ortak paydalarımızla ilişkili kaygılarımız vardı. Bu konuda bize inandırıcı gelmiyordu. Bütün rezervimiz buydu ve politikamızı da bunun üzerine kurduk” şeklinde konuştu.

‘Üye listelerine ulaşamadık’

Yaşanan şaibe iddialarına dairde değerlendirmelerde bulunan Biner, “Yüzlerce kişinin Nace kodunun farklı olmasına rağmen kendisinin yer almadığı, iştigal etmediği iş kollarına aktarıldığı yönünde söylentiler çıktı. Tabi biz o dönem üye listelerine ulaşamıyorduk. Oda bu konuda çok ciddi bir rezerv koydu kendi çalışanlarına kendi bürokratlarını izole etti, ekranlarını kapattı. İki üç kişinin dışında kimse üye listelerine ulaşamadı. Bunlar, her zaman övünerek söylenen A sınıfı akredite almış bir odanın yapacağı işler değildi” ifadelerini kullandı.

‘Uyarılarda bulunduk’

Oda yönetiminin mevcut durumun sorumlusu olduğunu dile getiren Biner devamında şunları belirtti: “Bu süreç içerisinde ara ara elimize listeler geldi. Ama her gelen liste bir önceki listenin kesinliğini ortadan kaldırıyordu. Sürekli yer değişiklikleri gündemdeydi. Bunu dinlendirdik, dile getirdik sosyal medya üzerinden, odadaki bürokratlarla, özellikle odanın genel sekreteri ile bu konuyu konuştuk. Dedik ki ‘bizler tüccarız gelip aday oluyoruz, bir nevi siyaset yapıyoruz. Kazanmak için vaatlerimiz olur, projelerimiz olur seçimi kazanıryada kayıp ederiz. Ancak genel sekreterlik bu odanın kalbi, aynı zamanda bu kurumunda haysiyetidir. Bunu iyi korumak lazım’ diye. Oda zedelenirse bu seçim üzerinden zedelenir. Biz hepimiz kişisel olarak yanlış şeyler yaparız aday oluruz. Eğer yanlışsa yaptıklarımız bir dahaki dönem bu kentin tüccarı ve üreticisi bizi seçmez. Bize vereceği cevap demokratik anlamda budur. Bu konuda genel sekretere uyarılarda bulunduk. Buna rağmen her geçen gün buna benzer sıkıntılarla karşılaştık.”

‘Sınıfta kaldılar’

A sınıfı akredite olmuş bir odanın C sınıfı bir yönetim anlayışı ve vizyonu ile sınıfta kaldığının altını çizen Biner, “Bir çok hukuksuzluğunda sorumlusu de bana göre yine oda yönetimidir. Arkadaşlarımız ile yaptığımız değerlendirmede de açığa çıktığı gibi, bugün (Yönetimin) yapacağı en onurluca şey ‘biz bu süreci doğru şekilde yönetemedik, kurumu kirlettik, kurumu tartışılır hale getirdik’ diyerek,  Van kamuoyundan, tüccarından esnafından özür dileyip istifa etmelidirler” çağrısında bulundu.

Video/Haber: Serhat Ece-Baran Tarhan

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sarı Liste Adayı Biner: Sorumlu oda yönetimidir, derhal istifa etmelidirler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir