Sinemacı kadınlardan İranlı kadınlara destek videosu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiyeli sinemacı kadınlar, hazırladıkları video ile İranlı kadınların direnişine destek vererek, özgürlük ve eşitlik için hep bir ağızdan “Jin jiyan azadî” dedi.

İran’da  “ahlak polisi” tarafından 14 Eylül’de Jîna Mahsa Amînî’nin katledilmesi sonrası kadınlar öncülüğünde başlatılan direniş sürerken, bu direnişe destekler de sınırları aşmaya devam ediyor. Türkiyeli kadınlar da “Stand with Women of Iran – Turkey” adıyla oluşturdukları dijital medya hesabı üzerinden İranlı kadınlarla dayanışma mesajlarını paylaşıyor. Bu kapsamda çok sayıda Türkiyeli kadın sinemacı, yayınladıkları video ile İran’daki direnişe destek verdi.

Onlarca tanınmış isim

Aralarında Füsun Demirel, Nur Sürer, Tülin Özen, Tilbe Saran, Burcu Biricik, Melis Birkan, Ayça Damgacı, Ceren Moray, Damla Sönmez, Melisa Sözen ve Canan Ergüder’in de bulunduğu çok sayıda kadın sinemacı, Türkçe, Farsça, Kürtçe, Arapça, İngilizce, İtalyanca, Almanca ve İspanyolca dillerinde Jîna ve tüm İranlı kadınların yanlarında olduklarını belirtti.

‘Jin jiyan azadî’ sloganı 

Video, oyuncu Gökşen Ateş’in saçlarını kesmesi ile başlarken, devamında kadın sinemacılar Jîna’nın adını defalarca tekrar ediyor. Yine videoda Kürt kadınların direnişini özetleyen motto olan ve dünya kadınlarının mottosuna dönüşen  “Jin jiyan azadî” de kadın sinemacılar tarafından bir kez daha söyleniyor.

‘Hep bir ağızdan haykırıyoruz’

Video, “Stand with Women of Iran – Turkey” hesabından şu not ile paylaşıldı: “Biz Türkiyeli kadın sinemacılar olarak İranlı kadınlarla ve İran halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor, özgürlük ve eşitlik için hep bir ağızdan haykırıyoruz. #kadınyaşamözgürlük”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sinemacı kadınlardan İranlı kadınlara destek videosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir