Soylu’nun ekibinde yer alan 3 polis Bahçeli ile ‘görüşmek istedi’ iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun ekibinde yer alan ve görevden alınması beklenen 3 polis şefinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediği iddia edildi.

Yeni kabinenin belirlenmesiyle üst düzey bürokrasi de yeniden şekilleniyor. T24 yazarı Tolgan Şardan, deprem bölgesindeki illerin valilerinin değişeceğini belirtirken eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinde yer alan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Genel Müdür yardımcısı Resul Holoğlu’nun görevden alınmasının kesinleştiğini yazdı.

Şardan, görevden alınması beklenen 3 polis şefinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istediğini ancak Bahçeli’nin bu isimlerle bir araya gelmediğini ifade etti.

Seçim sürecinin sona ermesinin ve yeni bakanların belli olmasının ardından üst düzey bürokarasideki atamalar da şekillenmeye başladı. Şardan, ilk aşamada deprem bölgesindeki valilerin değişeceğini dile getirdi.

Kararname çalışmaları öncesinde yeni İçişleri Bakan Yerlikaya’nın halen merkezde bulunan valilerle geçen hafta bir araya geldiğini yazan Şardan, merkezde bulunan bazı valilerin yeniden eylemli vali görevine getirilmesini beklendiğini ifade etti. Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Halen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in bakan yardımcısı olacağı kulislerde ifade ediliyor. Çiçek’in, daha önce İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yapmasından dolayı yeniden merkezde görev alması bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılacak atama konusu da yine önceki günkü kabine toplantısı sonrasında netleşti. Bir aksilik olmadığı takdirde halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Çalışkan, genel müdür koltuğuna oturacak.”

‘Polis şefleri Bahçeli ile görüşmek istedi’

Tolga Şardan, Soylu’ya yakın üç ismin de görevden alınacağını yazdı: “Aynı kapsamda, önceki Bakan Soylu’nun ekibinde yer alan Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Genel Müdür yardımcısı Resul Holoğlu’nun görevden alınması kesinleşti. Aynı durum İstihbarat Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu için de geçerli.”

Adı geçen üç polis şefinin geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme talebinde bulunduğunu ancak Bahçeli’nin polis müdürlerine, “İçişleri Bakanı’nın çalışmalarına ve tasarruflarına karışmayacağız” mesajını ilettiğini belirten Şardan, şunları yazdı:

“Süreçte, gerek Soylu’nun kendisi, gerekse ekibi hakkında daha önce hazırlanan iki ayrı raporun farklı zamanlarda Cumhurbaşkanlığı’na iletildiğini hatırlatayım. Büyüteç okurları hatırlayacaktır; ilk rapor, bizzat Soylu hakkında idi. Organize suç örgütü hükümlüsü Sedat Peker’in açıklamalarının ardından hazırlanan rapor, 2021’de Erdoğan’a iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi. İkincisi ise, Soylu ve ekibini anlatan özel bir rapor olarak geçen yıl yine Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soylu’nun ekibinde yer alan 3 polis Bahçeli ile ‘görüşmek istedi’ iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir