Temel: Van’da aşiret derneklerin kurulması devletin kurgusudur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Van’ın Erciş İlçesinde halkla bir araya gelen (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, aşiret derneklerin örgütlenmesine dikkat çekerek, “Van’da aşiret derneklerin kurulması devletin kurgusudur”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, Erciş ilçesinde esnaflarla bir araya geldi. İlçe girişinde konvoyla karşılanan Temel ve beraberindekiler, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Buradan parti binasına geçen Temel, partileri üzerindeki baskılara dikkat çekti. Temel, “Yeni Zilanlar, Roboskiler ve Zaxoların olmasına asla izin vermeyeceğiz. Savaş ve tasfiye planlarına karşı mücadele etmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsınlar; İster 10 kez partimizi kapatsınlar. Bizler 10 kez yeniden açarız. Nasıl ki İstanbul ve Ankara’da onlara hesap sormuşsak Kürdistan’da da onlara hesabını soracağız” ifadelerini kullandı. 

‘Bu kavgalar devletin bir oyunudur’

Temel, daha sonra ilçenin kanaat önderleri ve yurttaşlarla bir araya geldi. Temel, burada yaptığı konuşmada da son dönemlerde aileler arasında yaşanan kavgalara değindi. Temel, “Devletin beslediği bazı kişiler, aileler arasında yaşanan tartışmaların çözülmesini istemiyorlar. Bu kavgalar devletin bir oyunudur. İstanbul’da Ercişlilere ait bir dernek olabilir ama Van’ın merkezinde derneklerin kurulması da devletin bir kurgusudur. Devlet bu politikasıyla Kürtlerin ulus olmasını istemiyorlar. İstiyorlar ki Kürtler kabil kabile, aşiret aşiret hatta köy köy ayrışsınlar. Aileler arasında yaşanan tartışmalar çözülmedikçe böyle durumlar ortaya çıkar. Zaten devlet de böyle bir şeyi istiyor” dedi.

‘HDP ülkenin kaderini belirliyor’

“Düzenlediğimiz büyük kongreden sonra çok güçlü bir örgütlenme düzeyimiz ortaya çıktı. Artık biliyoruz ki, HDP ve Kürt halkının gücü artık bu ülkenin kaderini belirliyor.” diyen Temel, “Yıllardır HDP’ olarak her türlü savaşa karşı olduğumuzu belirttik. Bundan dolayı da meclisten geçen savaş teskerelerine karşı durduk. Muhalefete de çağrıda bulunarak AKP nin faşist politikalarına alet olmaları yönünde uyarılar yaptık. AKP ve MHP sadece savaş ve çatışma ile ayakta kalabiliyor. HDP ve üçüncü yol ittifakında yer alan dostlarımızla savaşa karşı çıkma kararı aldı. Seçimlerde Kürt halkının bu faşist rejimden kurtulmasının önünü açmak için tutum sahibi olacağız. Şu anda zayıfladıkları için savaş ve çatışma ile ömürlerini uzatmak istiyorlar. Biz onların ömürlerini uzatıp Kürt halkı üzerinde baskılarını sürdürmelerine izin vermeyeceğiz. Bundan dolayı, Van, Diyarbakır İstanbul Mersin ve daha birçok yerde bizler direnişimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Toplantıda ilçenin sorunları ve yaşanan gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunuldu. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Temel: Van’da aşiret derneklerin kurulması devletin kurgusudur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir