Tutuklu yakını Yakut: Hak ihlallerine dur diyelim!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Adliyesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlatan ve yaklaşık 5 aydır eylemi sürdüren tutuklu yakınlarından Sabuha Yakut, cezaevlerinde hak ihlallerine karşı birlik çağrısı yapıyor.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı hasta tutuklu ve infazı yakılan tutukluların ailelerinin Van, Diyarbakır ve İzmir’de başlattıkları ‘Adalet Nöbeti’ eylemleri yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Her hafta Perşembe günleri düzenlenen nöbet eylemine katılan tutuklu yakınlarından Sabuha Yakut, Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yaklaşık 3 yıldır ‘Örgüt Üyeliği’ iddiasıyla tutuklu olan oğlu Emrah Yakut ve diğer tutukluların serbest bırakılması talebiyle eylemde. Adliye önünde her hafta açıklama yaparak seslerini duyurmak isteyen tutuklu yakınları polis tarafından engelleniyor.

Tutuklu yakını Yakut: Hak ihlallerine dur diyelim! - 690x390cc v 18 08 2022 van adalet nobeti1

Adalet Nöbeti’ eylemine gitmeden önce cezaevinden oğlu ile 10 dakika süren telefon görüşmesi yapan anne Sabuha Yakut, oğlunun iyi olmasıyla kendilerinin de iyi olacağını iletiyor. Oğluna sabırlı ve bu düzenin böyle devam etmeyeceğini söyleyen anne, oğlu ile karşılıklı birbirlerine moral veriyor.

Tutuklu yakını Yakut: Hak ihlallerine dur diyelim! - WhatsApp Image 2022 11 10 at 10.28.59
Sabuha Yakut

Engellenmeye rağmen nöbet eylemleri sürüyor

Oğlunun birkaç kez sürgün edildiğini söyleyen Yakut, Emrah’ın tek hücreli koğuşta kaldığını ve durumunun iyi olmadığını belirtti. Hak ihlallerine karşı ve Adalet Bakanlığı’na seslerinin duyurulması amacıyla eyleme katıldığını ifade eden Yakut, engellemelere rağmen ‘Adalet Nöbetini’ sürdüreceklerini söylüyor.

‘Hak ihlallerine karşı ses çıkartalım’

Kavga değil adalet istediklerini belirten Yakut sözlerini şöyle sürdürüyor: “Eylemde her hafta engelleniyoruz. Bir açıklama yapmamıza dahi izin verilmiyor. Tutuklularımızın bırakılması için gidiyoruz. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı nöbet eylemleri gerçekleştiriyoruz. Birçok engellemeyle karşılaşıyoruz. Bu eylemden vazgeçemeyeceğiz çocuklarımızı cezaevlerinden çıkartana kadar. Tüm annelerde tutuklularına sahip çıksınlar! Nöbet eylemlerine katılsınlar. Cezaevlerinden kötü haberler almadan bir an önce tüm anneler el ele versin hak ihlallerine dur diyelim!”

Serhat News

Haber-Video-Montaj: Şehriban Abi

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutuklu yakını Yakut: Hak ihlallerine dur diyelim!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir