Van 2’nci kez İstanbul’dan tanıtılacak: Program dolu dizgin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yapılacak olan 2. Van tanıtım günleri etkinlikleri başlıyor.  Çalışmalar kapsamında Van’a gelen Van FED başkanı M. Fatih Yağız, Civan Haco, Funda Arar, Mem Ararat gibi önemli sanatçılara davet gönderdiklerini kaydetti.

Van Dernekler Federasyonu (Van FED) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Van tanıtım günleri hazırlıkları başladı. 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak tanıtım günleriyle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Kentte bir otelde düzenlenen toplantıya Van FED yöneticileri ile kentteki gazeteciler katıldı. Sinevizyon gösterimin yapıldığı toplantıda söz alan Van FED Başkanı Mehmet Fatih Yağız, kentte üç gündür çalışma yaptıkları belirterek, yapılacak etkinlikte bütün Van halkının ev sahibi olduğunu dile getirdi.

Van 2’nci kez İstanbul’dan tanıtılacak: Program dolu dizgin - van fed tanitim gunleri 3

İstanbul gibi bir kentte Van’ı tanıtacaklarını da dile getiren Yağız, yapılacak tanıtım günlerinde Van basınına da büyük bir görev düştüğünü dile getirdi. Konuşmasında bir yılda yapılan etkinliklere de dikkat çeken Yağız, İstanbul’da yapılan etkinliklerle sürekli Vanlı hemşerileri bir araya getirdiklerini kaydetti.

‘600 öğrenciye burs verdik’

Bir yılda dernekler olarak 600 öğrenciye burs verdiklerini de belirten Yağız, “İstanbul’da yaptığımız önemli çalışmalarla birlikte geçen yıl bir ilkini yaptığımız Van tanıtım günlerini düzenledik. Bu Van için bir ilkti ve Van’ı orada ciddi bir şekilde tanıttık. Şimdi ikincisi düzenledikleri Van tanıtım günleri için seferber olduk.  Van’dan sonra Vanlıların yaşadığı önemli kentlerde de çalışma yapacağız. Bizim burada amacımız Van’ı Karadenizlilere, Trakyalılara, Egelilere tanıtmaktır. Bunun içinde farklı sanatçıları çıkararak, bu tanıtıma katkı sağlamaktayız” dedi.

Van 2’nci kez İstanbul’dan tanıtılacak: Program dolu dizgin - van fed tanitim gunleri 1

Ciwan Haco davet edildi

Bu yıl için önemli çalışmalar yürüttüklerini de dile getiren Yağız, Ciwan Haco, Funda Arar, Mem Ararat gibi birçok önemli sanatçıyı davet ettiklerini kaydetti. Yağız, “Ancak birçok sanatçı programı uygun olmadığı için katılım sağlamadı. Fakat Sanatçı Rewşan, Haluk Levent gibi önemli sanatçılar o gün sahneye çıkacaklar. Bu yıl daha kapsamlı bir çalışmaya imza atacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından organizasyon firma yetkilisi Sezer Turan etkinlik alanıyla ilgili bir sunum yaptı.

Valilik davet edildi

Tanıtımdan sonra toplantı soru-cevap ile devam etti. Soru cevap bölümünde konuşan Yağız, tanıtım günleri kapsamında Van’dan götürecekleri bilim insanlarıyla birlikte Urartu başta olmak üzere kent tarihi açısında da önemli tanıtımlara yer vereceklerini kaydetti. Özelikle kayyım belediyelerin neden katılmadığı yönündeki soruya da cevap veren Yağız, “Biz geçen yıl Van’da adeta burada kamp kurduk. Ancak sadece ticaret odası ve iki kadın kooperatifi katıldı. Geçen yıl 6 ay Van valisinden randevu cevabı bekledik.  Bu yılda Van valisine ulaşmak istedik. Ancak ulaşamadık. Fakat davetiyemizi verdik. Gönül ister ki Trabzon, Rize gibi kentlerdeki etkinliklere gibi bütün belediyeler, Valilikler katılsın. Bu yıl bazı belediyeler gelip stant talepleri oldu. İnşallah bu yıl bunlar katılım sağlarlar.  Şu an bütün stantlar Vanlılar tarafından doldurulmuş durumdadır” dedi.

Basın toplantısı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

VİDEO-MONTAJ: Dildar Güler

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van 2’nci kez İstanbul’dan tanıtılacak: Program dolu dizgin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir