Van Hakkari Tabip Odası’ndan uyarı: Kapalı alanlarda maske kullanılmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Hakkari Tabip Odası, son süreçte solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı uyardı. Van Hakkari Tabip Odası tarafından yayımlanan açıklamada, Covid-19 pandemisinin geride bırakılmasına rağmen devam eden bulaşı nedeniyle toplu taşıma gibi kapalı alanlarda maske ve fiziksel mesafe gibi önlemlerin alınması gerekliliğine dikkat çekildi.

Van Hakkari Tabip Odası Covid-19 pandemisinin geride bırakılmasına rağmen devam eden bulaşı nedeniyle toplu taşıma gibi kapalı alanlarda maske ve fiziksel mesafe gibi önlemlerin alınması gerekliliğine dikkat çekti. Van Hakkari Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, toplumun birçok kesiminde yıkıcı sonuçlara neden olan COVID-19 pandemisinde iki buçuk yılın geride bırakıldığına vurgu yaptı.

Son iki yılın ölüm verilerinin resmi olarak açıklanmasa da Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) fazladan ölüm verilerine göre 300 bini aşkın insanın pandemi nedenli kaybedildiğini belirtti.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Bu dönemde hayatta kalan milyonlarca yurttaşımız ise pandemiden ciddi biçimde etkilendi ve halen de etkilenmeye devam ediyor. Geldiğimiz noktada, hiçbir zaman yeterli düzeyde alınmayan pandemi önlemlerinin tamamen kaldırıldığını görmekteyiz. Ancak pandeminin devam ettiğini, halen COVID-19 nedeniyle hastalanan ve ölen yurttaşların olduğunu biliyoruz. Ayrıca kış aylarına girerken influenza (grip) gibi solunum yolu hastalıklarında da artışlar belirgin bir şekilde artmaktadır.

Daha net ifade etmek gerekirse COVID-19, influenza, RSV gibi solunum yoluyla bulaşan birçok hastalık açısından bizi zor günler bekliyor. Ancak bu karmaşayı en hafif zararla atlatabilmemiz mümkün. Tecrübe ettiğimiz üzere özellikle toplu taşıma gibi kapalı ve dar alanlarda maske, havalandırma, fiziksel mesafe gibi basit önlemler dahi birçok insanın hasta olmasını engelleyecek, hatta yaşamını kurtarabilecektir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Hakkari Tabip Odası’ndan uyarı: Kapalı alanlarda maske kullanılmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir