Van, Hakkari ve Ağrı’da seçim heyecanı sürüyor: Katılım yüksek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van, Hakkari ve Ağrı’da oy kullanma işlemi saatler geçtikçe artıyor. Üç kentte de katılım oranının yüksek olması dikkat çekti. Seçim güvenliği için partilerin ve STK’lerin sahadaki çalışmaları ise sürüyor.

Van, Hakkari ve Ağrı’da seçim heyecanı sürüyor: Katılım yüksek - secim van 3

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi sabah saatlerinde başladı. Kentte 706 bin seçmen için kurulan 2 bin 284 ayrı sandıkta oy kullanma işlemi devam ediyor.

Van’da katılım yoğun, heyecan fazla

Oy kullanma işleminin başladığı saatten itibaren kent merkezi ve kırsal alanlardaki okullarda büyük bir yoğunluk yaşandı. Yoğunluk saatler geçtikçe artarken birçok okulda bekleyen vatandaşların oluşturduğu kuyruklar göze çarptı. Saatler ilerledikçe bu yoğunluk artıyor. Vatandaşlarda son yıllarda yapılan seçimlere oranla daha yüksek bir heyecanın olduğunu söylemek mümkün. Hasta ve yaşlı vatandaşlar da yakınlarından veya görevlilerinden destek alarak oylarını kullandı.

Van, Hakkari ve Ağrı’da seçim heyecanı sürüyor: Katılım yüksek - van secim 1

Baro, İHD ve bağımsız gözlemciler sahada

Yine kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Siyasi partilerin adayları ve aralarında Baro ve İHD Van şubesinin de olduğu birçok STK, oluşturduğu kriz masası ile sandıkların güvenliğini sağlamak için çalışıyor. Van Barosu’na bağlı 3 bin avukat sahada ve yine kentte bağımsız gözlemcilerin de çalışmaları var. Kentte şimdiye kadar bir olumsuzluk gözlemlenmedi. GİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu (ODIHR) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (PACE) gibi kurum temsilcilerini kentte olduğu belirtildi.

Ağrı ve Hakkari’de de yoğun bir katılım var

186 bin 155 seçmenin 593 sandıkta oy kullanacağı Hakkari’de de sabah saatlerinde başlayan bir yoğunluk vardı. Birçok okulda uzun kuyruklar oluştu. Hakkari Barosu’nun görevlendirdiği avukatlar sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Katılım oranının yüksek olduğu tahmin edilen kentte şu ana kadar yansıyan bir olumsuzluk olmadı. Katılımın yoğun olduğu bir diğer kent de Ağrı. Bin 243 ayrı sandıkta oy kullanacak olan Ağrılılar, sabah erken saatlerinde sandık başına gitti. Ağrı Barosu’na bağlı avukatlar, sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. (Artı Gerçek)

Van, Hakkari ve Ağrı’da seçim heyecanı sürüyor: Katılım yüksek - hakkari

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van, Hakkari ve Ağrı’da seçim heyecanı sürüyor: Katılım yüksek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir