Van ‘Kadın Mitingi’ başladı: Alana alınmayan gazeteciler darp edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Van’daki kadın mitingi, binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla başlarken, ‘Kadın Mitingi‘ni takip etmek için alana giriş yapan gazeteciler darp edilerek çıkarıldı.

Yeşiller ve Sol Parti’nin (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında 24 Nisan’da startını verdiği mitingler sürüyor. Yeşil Sol Parti, bugün de Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Musa Anter Parkı’nda “Buradayız, kadınlarla değiştireceğiz” şiarıyla miting düzenliyor. Parti bayraklarıyla süslenen alana girişlere izin verilmesi üzerine kitle 3 koldan alana akmaya başladı. Mitinge yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar, ellerinde parti bayrakları ile sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar taşıdı. Coşkunun hakim olduğu miting alanı kısa bir süre dolmaya başlarken, kitle sahneden çalınan ezgilerle uzun bir süre halaya durdu. 

Yürüyüş

Çok sayıda kadın da Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde toplanarak, miting alanına yürüdü. Parti binası önünde bir süre halaya duran kadınlar, “Jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla alana doğru yürüyüşe geçti. Birbirinden renkli yöresel kıyafetler giyen kadınlar, “Dîsa jin, dîsa jiyan” dövizleri taşıdı.  

Miting, alanına girmek isteyen Serhat News Genel Yayın Yönetmeni Sıddık Güler, Duvar Gazetesi Temsilcisi Kadir Cesur, ve T24’ten Ruşen Takva polisler tarafından engellendi. Alandan zorla ve darp edilerek çıkarılan gazeteciler yaşanan duruma tepki gösterdi. HDP’li vekillerin araya girdiği engellemede polisler gazetecilere “Duvardan atlayıp alana girin’ dedi.

Miting HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Başak Demirtaş’ın konuşmalarıyla başlayacak. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ‘Kadın Mitingi’ başladı: Alana alınmayan gazeteciler darp edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir