Van Şehir Stadyumu’na Atatürk ismi yakışmıyormuş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP yöneticilerin başında bulunduğu Vanspor Futbol Kulübü ilginç bir karara imza attı. Yönetim Kurulu aldığı karara göre Atatürk Şehir Stadyumu’nun ismi Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştirildi.

Karanlık bir dönemin valisi olarak lanse edilen ve 1992-1996 yılları arasındaki Van valiliğini yürüten Mahmut Yılbaş döneminde Van Şehir Stadyumu’nun ismi Mahmut Yılbaş olarak değiştirildi. 2003-2004 yılları arasında Van Valisi olarak görev yapan Hikmet Tan tarafından isim stadyumdan kaldırılarak yerine Van Atatürk Şehir Stadı adı verildi. Ancak AKP eski yöneticilerin başa gelmesinin ardından siyasi bir alana evrilen Vanspor’da isim değişikliğinden sonra bu kez de Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasına karar verildi.

Yönetim Kurulu tarafından alınan Veysel Ürüm Şehir Stadyumu kararı Gençlik Spor İl Müdürlüğü onayı ile bakanlığa gönderildi. Alınan kararı Vanspor Yönetim Kurulu Başkanı Feyat Kıyak katıldığı bir TV programında Van halkına müjde olarak verdi.

Atatürk ismi yakışmıyormuş!

Vanspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Feyat Kıyak konuk olduğu Van TV programında stadın yeni alacağı ismi açıkladı. Van Atatürk Şehir Stadının ismi değişiyor, yıllardır yenilenmesi konusunda sık sık çağrılar yapılan ve Vanspor FK taraftarlarına yetmeyen stadın yeni adını katıldığı Van TV programında açıklayan Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Feyat Kıyak, Vefa Group Vanspor Futbol Kulübü’ne yakışır bir isim verildiğini belirtti.

Kıyak yaptığı açıklamada, “Veysel Ürüm Vanspor için önemli bir değerdir. Kendisinin de rızasını aldık. İmzalar atıldı, anlaşmalar yapıldı. Gençlik spor il müdürlüğü ile de görüştük. Bakanlıktan onay bekliyoruz. İnşallah 2023-2024 sezonunda Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun adı Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştireceğiz” dedi.

Veysel Ürüm kimdir?

25 Şubat 1982’de Van’da doğdu. Madencilik, Enerji, İnşaat, Kimya sanayi alanlarında Yurtdışı ve Yurtiçinde faaliyet gösteren Vefa Group AŞ.’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Veysel Ürüm, 2002 yılından itibaren aktif ticaret yaşamı içinde bulunan bir iş insanı olarak; Van Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, ASKON Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Van Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve İkinci Başkanlık, Cizre Belediye Voleybol Takımı Yönetim Kurulu Üyeliği, Beşiktaş JK Kongre Üyeliği bulunmaktadır.

Ürüm son olarak, 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimler için Van AKP’den milletvekili aday adayı oldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Şehir Stadyumu’na Atatürk ismi yakışmıyormuş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    27 Ekim 2023, 11:46

    […] yıllarında Van Büyükşehir Belediyesini yöneten AKP’li Burhan Yenigün, Van’ın taşınmazlarını satmış ama yine de […]

    Cevapla
  2. Avatar
    30 Ekim 2023, 09:39

    […] Atatürk Stadyumu’nun isim değiştireceği konusu tartışmalara neden olurken, tepki çeken olay hakkında […]

    Cevapla