Van Vefa Platformu: İthal milletvekili istemiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Vefa Platformu yapılacak seçimlerde ithal milletvekili istemediklerini belirterek, kenti kendine dert edecek milletvekillerin seçilmesi için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Van’da 2022 yılında kurulan Van Vefa Platformu kentte basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Kuruluş amaçları hakkında bilgi veren Platform Başkanı Osman Yıldız, Van birçok alanda geri kaldığına dikkat çekerek, “Van’da sorunları çözecek bir lobi çalışmaları yoktur. Ondan her alanda kentimiz ciddi olarak geri kalmıştır.  Bakın başka yerlerde 220 M2 TOKİ’ler yapılırken, kentimizde 90 M2 yapıldı. Buna bile bakıldığı zaman ne kadar ihmal edildiğimi net olarak görülecektir” dedi.

İthal vekil olmasın

Van genelinde yaptıkları program ve çalışmalarda yurttaşların kendilerine problemlerini ve sıkıntılarını gündeme getirecek Van’daki seçilmiş ve atanmış kamu kurumundaki sorumlulara iletecek kimsenin olmadığını dile getiren Yıldız, kendilerinin de bu insanlar tarafından muhatap alınmadığını söyledi. Yıldız, platform olarak kendilerinin sesi olmalarını istediklerini dile getirdiklerini kaydetti. Yıldız, “Bizlerde Platform olarak yaptığımız son toplantıda alınan karar doğrultusunda bundan sonra her ay siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelerek halkımızın muzdarip olduğu gerek resmi kurumlardaki sıkıntıları gerekse toplu halde maruz kaldıkları problemleri sizlerin aracılığıyla gündeme getirip ve bu sorunların çözümleninceye kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

Van Vefa Platformu: İthal milletvekili istemiyoruz - van vefa platform 2

Kesinlikle siyasi partilerin aday tercihlerini Van’ın öz evlatlarından olmasını rica etiklerini söyleyen Yıldız, yine belirlenecek adayların işin ehli olması koltuk sevdalısı olmamasını istediklerini belirtti. Yıldız, ayrıca bu adayların milletin vekili yani aslında milletin hizmetkarlığını yapacağının bilincinde olup ona göre aday olmasını istediklerini kaydetti.

Boykot kararı

“Van’ın Türkiye’de yaşanılabilir ekonomik refah seviyesinin 81 il arasında 76’ıncı sırada olmasının ayıbı zaten bizlere yeterli tabi bunu anlayabilirsek” diyen Yıldız, “Ola ki Siyasi partiler bu gün burada gerek Van’ımızın yerel basını gerekse ulusal basın aracılığıyla yapılan bu deklarasyonu görmezden gelmeleri durumunda Platform olarak halktan aldığımız gücümüzü kullanarak öncelikle bu seçimleri boykot etme kararı alacağız” diye uyardı.

Açıklamaya Platform üyeleri Osman Yıldız, Hasan Sümer, Nurettin Uygar, Bünyamin İmre, Cafer Angişhan, Veysel Taşdemir, Fahrettin Yaşı, Hamza Sancaktar, Fuat Akar, Uğur Sayan, Mithat Tan, Necmi İdiz, Yunus Seleci, Burak Angişhan, Hasan Koyuncu katıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Vefa Platformu: İthal milletvekili istemiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir