Van’da esnaf ziyareti yapan İmamoğlu’ndan esnafa: Uyduruyorsun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Van’da düzenlediği ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılmak üzere kente gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki belediye başkanları şehir merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.


Ziyaret esnasında İmamoğlu ve esnaf arasında yaşanan diyalog ise tartışmaya neden oldu. İstanbul’daki toplu taşımaya yapılan zam hakkında şikayetlerini dile getiren bir ensanfa, İmamoğlu’nun ‘uyduruyorsun’ diye tepki vermesi üzerine tartışma çıktı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27-29 Mayıs tarihleri arasında Van’da Belediye Başkanları çalıştayı düzenliyor. Üç gün sürecek kampın startı sabah yapılan basın açıklamasıyla verildi. Ardından iki guruba ayrılan heyet, Kültür Sokak ve Van-Şişli Öğretmenevi güzergâhında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki belediye başkanları esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yoğun kalabalıkta halk İmamoğlu’na ‘Patates olmuş 10 lira, çocuk bezi olmuş 170 Tl alamıyoruz’ İmamoğlu ise ‘İyiki varsınız sizinle bir arada olmak çok güzel. Van’da hak ettiği yerde olsun. Az kaldı biz kazanacağız’ diye konuştu.


İstanbul’dan Kadıköy ulaşımına geçen yıla göre 3 kat zam yapıldı


Bir giyim mağazasını ziyaret eden İmamoğlu’na, Hikmet isimli esnaf sürekli İstanbul’a gidip geldiğini söyleyerek, İstanbul’daki toplu taşımaya yapılan zamdan yakındı. Hikmet isimli esnaf, İmamoğlu’na, “Sabiha Gökçen’den biz Kadıköye gelirken 3 katına bir ücret ödüyoruz. Bunu sizin çözmeniz gerek. Toplu taşıması geçen yıla göre şu an 3 katına çıkmış” dedi.


İmamoğlu’ndan esnafa: Uyduruyorsun


Bunun üzerine İmamoğlu esnafa yanıt olarak “uyduruyorsun son 1 yılda biz en fazla yüzde 40 zam yaptık” diye cevap verdi. Bu cevap üzerine kırgınlığını belirten esnaf ise İmamoğlu’na hitaben, “Geçen sene 6.50 iken bu sene 16 TL ödedim. Başkanım sizi seviyorum ama bir vatandaşa uyduruyorsunuz söylemini size hiç yakıştıramadım. Çok kırıldım açıkçası. 46 yaşındayım sizden yaşça küçük olabilirim belki ama bu kadar gencin yanında” şeklinde cevap verdi.

Van’da esnaf ziyareti yapan İmamoğlu’ndan esnafa: Uyduruyorsun! - imamoğlu


İmamoğlu; Özür dilerim


Yaşanan diyalog üzerine, üzüntüsünü ifade eden İmamoğlu ise “Özür dilerim Hikmet bey özrümüzü kabul etmeden ben buradan çıkmam. Bir anlık telaş ve bir anlık yorgunluktan sana hadsiz bir laf ettim özür dilerim. esnafa sarılan İmamoğlu İBB den İstanbul Elektrik Ve Tünel İsletmeleri (İETT) ulaşım birimini aratarak konuşan İmamoğlu, Sabiha Gökçen’den geçen sene Kadıköye 6.50 ile giden vatandaş bu sene 16 küsurla geldiğini söylüyor” şeklinde konuştu. Daha sonra İETT Genel müdürünü telefon ile arayan İmamoğlu, sözkonusu güzergahtaki ulaşım ücreti hakkında bilgi aldı. Telefondan aldığı bilgi üzerine ulaşım ücretinin üç katına çıkarak 15 TL olduğunu öğrenen İmamoğlu, “Vatandaşımız hemen hemen haklıymış” sözlerini sarf etti.

‘Bu halk canından bezdi o yüzden burada’


Tekirdağ’a bağlı CHP’li Saray ilçe belediyesi başkanı Özgen Erkiş ile diyalog kuran bir yurttaş ise “Başkanımız nerede? Siz bugün Van’a halk için geldiniz. Seçim için geldiniz. CHP’nin bütün belediye başkanları olarak size soruyorum. Bizim başkanımız nerede? Biz kendi irademiz ile başkanımızı seçtik öyle değil mi? Madem suçlu suçunu ortaya çıkarsınlar. O oradan çıktıktan sonra tekrar onu biz seçeceğiz. İrade çok önemlidir. İradeye sahip çıkın. Türkiye hepsi bir gemidedir. O batarsa hepimiz batarız. 10 yıl önce Kılıçdaroğlu buraya geldi mitinginde 30 kişi yoktu. Bugün bu halk neden burada böyle biliyor musunuz çünkü bu halk artık canından bezmiş” dedi. Eriş ise “haklısınız” yanıtını verdi.

Van’da esnaf ziyareti yapan İmamoğlu’ndan esnafa: Uyduruyorsun! - imamoğlu3


‘Kürtlerin sayesinde buralara geldiniz’


Başka bir vatandaş da Eriş’e Kürtlerin sayesinde buraya geldiklerini ve bunun için Kürt halkının değerini bilmeleri gerektiğini söyleyerek, “Meselelerimizi bilin. Eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Trabzonlu vatandaş hangi haklara sahip ise bende o haklara sahip olayım” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Eriş yanıt olarak, “Kürtlerin katkısı olmazsa Kurtuluş Savaşı’nda da yorgun düşerdik” dedi.

(ekip)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da esnaf ziyareti yapan İmamoğlu’ndan esnafa: Uyduruyorsun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir