Van’da gençler BASK-DER Kongesinde buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BASK-DER 5’nci Olağan kongersinde konuşan BASK-DER Üyesi Yunus Küçükçelebi, özerk üniversite vurgusu yaparak, atanmış rektör değil, seçilmiş rektör olmasını istedi.

 

Yüzüncü Yıl Bilim Antropoloji Sanat ve Kültür Derneği (BASK-DER) 5’nci Olağan kongersinin kentte bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongreye Halkların Demokrasi Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü, Tevgera Jinen Azad (TJA) Aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Van Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER), Kürt Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (ARSİSA), Aryen Sanat Atölyesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Van Hakkari Tabip Odası yöneticilerinde katılım sağladı. Solunda, “Genç başladık Genç başaracağız”, “Jin, jiyan, azadi” pankartı asıldı.

 

Van’da gençler BASK-DER Kongesinde buluştu - Vanda gençler BASK DER Kongesinde buluştu1

Atanmış Rektör vurgusu

Kongrede konuşan BASK-DER Üyesi Yunus Küçükçelebi, Erkek egemen iktidarın tekeline aldığı üniversitelerde atanmış rektörlerin ve yandaş akademik kadroların yönettiğini belirterek, “’Okul toplumun aynasıdır’ sözünden de anlaşılacağı gibi eğitimin bilimsellikten uzak, parayla satılan, fırsat eşitliği gözetmeyen mevcut yapısı sadece öğrencilerin değil bütün toplumun sorunudur. Kadın ile birlikte düşürülmeye ve kimliksizleştirilmeye çalışılan gençler olarak bugün buradayız ve sözümüzü söylüyoruz” dedi.

 

‘Mücadeleyi büyütceğiz’

Özel savaş politikalarının ilk hedefi üniversitelerin olduğunu belirten BASK-DER Üyesi Eylem Dayan, sistemin üniversitelerde gençleri kimliksizleştirdiğini belirterek, “ Bizi bir yok oluşa doğru götüren sistem üniversite sahası başta olmak üzere tüm gençliği kimliksizleştirmek istiyor. En başta kendi benliği olmak üzere tüm yaşama karşı inançsızlaşmış, kendisini soykırım artı haline getiren sistemin düşüncelerine biat etme dışında bir düşünceye sahip olmaya, kaderine razı, mücadele etmeyi anlamsız gören postası çıkarılmış bir gençlik hakim hale gelmiştiniz işte tam da asimilasyoncu, kadını her alanda düşüren, cinsiyetçi yapının gençliği bitirdik dediği bu koşullarda üniversiteli gençler öncülüğünde başlayan mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Kongre seçimlerden sonra çekilen halaylarla son buldu.

 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gençler BASK-DER Kongesinde buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir