Van’da tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHD Van Şubesi sürdürdüğü ‘Barış Nöbeti’nde, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve tutuklanan 9 gazetecinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi “Barış Nöbeti” eylemini sürdürüyor. Nöbet eylemine kentteki sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler de katıldı. Sivil toplum örgütlerin yoğun ziyaret ettiği ‘Barış Nöbeti’nde konuşan İHD Van Şube Yöneticisi Hamdi Bayhan, barış taleplerini yineledi. Bayhan, gerçekleri yazan gazetecilerin tutuklama ve baskı politikalarıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Van’da tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi - ihd baris nobeti 1

HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan da, “İnsanım diyen herkesin barış hakkına, insanlığa, bütün canlıların barış hakkına sahip çıkması gerekiyor. Bu sürece karşı mücadele etmek için bireysel ve kurumsal olarak herkesin kendi alanında bu hakkı savunması gerekiyor. Bunun için güç birliği yapmak gerekiyor” dedi.

Van’da tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi - ihd baris nobeti 3

Gün boyunca devam eden ‘Barış Nöbeti’ni başta Serhat Göç Derneği Eş Başkanı Gülşen Kurt, TUHAY-DER Van Şubesi Eşbaşkanı Edibe Babur, Mezopotamya Ajansı muhabiri Adnan Bilen ile DBP Van İl Eşbaşkanı Harun Okay olmak üzere ziyaret eden kurum temsilcileri de barış talebine dair açıklamalarda bulundular.

Van’da tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi - ihd baris nobeti 4

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir