Van’da usulsüz rapor talebini kabul etmeyen doktora şiddet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İpekyolu ASM de çalışan Dr. Ö.D. mesai saatleri içerisinde usulsüz rapor isteyen bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda el parmakları kırıldı.

 

Yaşanan şiddetle ilgili SES Van Şubesinde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan SES Van Şubesi Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu,Van İpekyolu ASM’de çalışan Dr. Ö.D. mesai saatleri içerisinde usulsüz rapor isteyen bir kişinin saldırısına uğradığına dikkat çekerek, Saldırı sonucunda el parmaklarının kırıldığını açıkladı. Çolakoğlu, “Yaşanan şiddet konularla ilgili defalarca iş bırakma eylemleri, açıklamalar yaptık. İstediğimiz düzeyde olmasa da bazı yasal değişiklikler yapıldı. Kısmen cezalar arttırıldı. Şiddetin önlenmesine katkı sağlaması için verdiğimiz yasal önergeler halen bekliyor. Şiddet “dönüşüm” denilen ve AKP ile hızlandırılan piyasacı uygulamalar yaygınlaştıkça artmaya başladı. Sağlık alanını kar elde etme alanı olarak gören, sağlık hizmetlerini üretim-tüketim ilişkisi içinde metaya dönüştüren ve her gün kışkırtılan sağlık talebi ile yöneticilerin değersizleştiren dil ve üslubu ile soslanan bu sistem şiddet üretiyor.” dedi.

liyaktsiz yöneticileri mobbing uyguluyor

“Sağlıktaki şiddet sadece hasta ve yakınlarının emekçilere yönelik şiddeti değildir.”  Diyen Çolakoğlu, şu tespitlere dikkat çekti: “Şiddetin yanı sıra İşyerlerindeki liyaktsiz yöneticilerin uyguladığı mobbing, muhalif olana sendika üyelerine yönelik siyasal (sürgün, işten atma, açığa alma, soruşturma vb) şiddet devam etmektedir. Açlık ve yoksulluk sınırı arasında çalışmaya mahkûm edilerek uygulanan ekonomik şiddet gibi birçok şiddet türü ile uğraşıyoruz. Bu mücadele sadece işkolumuz ekseninde de düşünülemez. Siyasal iktidar eliyle uzun yıllardır uygulanan baskı politikaları, kendinden olmayan herkesi terörist görme yaklaşımı ile birlikte toplumda oluşturulan kamplaşma beraberinde şiddet üretiyor. Devletin zor aygıtları ile uyguladığı şiddetin dozajı arttıkça uygulanan kutuplaştırma siyaseti nedeniyle kendini devlet gibi gören kesimlerde şiddete meyil ediyor. Yine açlık, yoksulluk, zamlar… Yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan milyonların bu durumu görmemesi için ayrıştırma ve kutuplaştırma siyasetini özellikle derinleştiriyorlar. Bu durumda da insanlar yaşadığı sıkıntıların sorunların kaynağını sistem olarak görmek ve hak elde etmek için mücadele etmek yerine en yakınındakine şiddet olarak yansıtıyor. Bu nedenle de şiddet toplum içinde gittikçe bir kültür haline geliyor.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da usulsüz rapor talebini kabul etmeyen doktora şiddet

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir