Van’da Yeşiller Sol Parti rüzgârı: İktidarı değiştireceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Haber – Yeşil Sol Parti’nin Serhat kentlerinde başlattığı seçim çalışmalarında yer alan heyet, Van’da coşkuyla karşılanırken, kentte iktidar mesajı verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), Serhat kentlerinde başlattığı seçim çalışmaları sürüyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın da aralarında olduğu heyet, sabah saatlerinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde halkla buluştu. Heyet, daha sonra Van’ın Başkale ilçesine geçti. Burada kitlesel bir şekilde karşılanan heyet, bugünkü son durağı olan Van merkeze hareket etti. Gürpınar ilçesinde onlarca araçtan oluşan konvoyla karşılanan heyet, kent merkezine geçti.  Kadın bürosunun açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bütün kadınlara sözümüz var; kadın ve Kürt düşmanı AKP-MHP iktidarı göndereceğiz ve kimseyi onlara mecbur bırakmayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), Serhat kentlerinde başlattığı seçim çalışmalarının ilk günü Van’da tamamlandı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş’ın da aralarında olduğu heyet, Van’ın Başkale ilçesindeki buluşmanın ardından Gürpınar ilçesine hareket etti.  Gürpınar-Van yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan heyet, ardından Van merkeze hareket etti. Kent merkezi girişinde yurttaşların zafer işaretleri ile karşılanan heyete yol boyunca büyük bir sevgi gösterisi vardı. Konvoy ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki Kadın Seçim Bürosu’nun önüne geldi.

‘AKP gidecek biz geleceğiz’

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından HDP ve BDP il eşbaşkanları halka seslendi. Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Kadınlarla birlikte mücadeleyi büyütme sözü verdik. 15 Mayıs’ta kadınların kazandığı, kadın özgür ve eşit olarak yaşadığı bir günü doğru gidiyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken Cumhuriyetin kurucu öznesi olan halklar ve inançlar yok sayıldı ama mücadele bitmedi. Tutuklanan siyasetçilerimizin direnişi, sürgünde olan birçok arkadaşımızın direnişi bize ‘AKP rejimi gidecek biz geleceğiz’ mesajı veriyor. Tek adam rejimi gidecek, kadınlar, halklar ve gençler kazanacak” dedi.

‘Bu seçim toplum ve akp arasında’

AKP’nin gençlere 10 gibabayt internet sözüne değinen Uçar, “İnterneti kullanarak görüşlerini ifade eden gençler cezaevlerindeyken, bunu söylemek bu halkın mücadelesi ile dalga geçmektir ve bunu iade ediyoruz. Bu seçim toplum ve mevcut iktidar arasında bir seçimdir. Toplum değişim, demokrasi istiyor ama iktidar bize tecridi, asgari ücreti, şiddeti, kadınları katleden erkeklere cezasızlık politikası dayatıyor. Biz, millet ve cumhur ittifakından da büyüğüz çünkü çok büyük bir mücadele veriyoruz. ‘Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacaktır’ diyen bu iktidarın düzenini, yeni bir demokratik bir iktidar kuruyoruz” diye konuştu.

‘Kadınlara sözümüz var’

Her yerde büyük bir coşku ile karşılandıklarını ifade eden Uçar, “Eve kapatılan bütün kadınlarla birlikte siyasete yön veren bir kadın mücadelesinin sahibiyiz. Büyük bir mücadeleyi kadınlarla omuzlayarak buralara getirdik. Kadın arkadaşların mücadelesi bizi bugün buraya taşıdı. Bütün kadınlara sözümüz var; kadın ve Kürt düşmanı AKP-MHP iktidarı göndereceğiz ve kimseyi onlara mecbur bırakmayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmalardan sonra kadın bürosunun açılışı yapıldı. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Yeşiller Sol Parti rüzgârı: İktidarı değiştireceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir