13 yaşındaki çocuğu öldüren kaymakama hapis cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde alkollü araç kullanırken trafik ışıklarının olduğu kavşakta aşırı hız nedeniyle 13 yaşındaki bir çocuğa çarparak ölümüne neden Batman’ın eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, 2 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, cezayı ertelemedi.

Gercüş ilçesinden 15 Temmuz 2022’de Diyarbakır’a gelmek için yola çıkan ve Bismil’de trafik ışıklarında kontrolden çıkarak 13 yaşındaki Muhammet Çelik’e çarparak ölümüne, ışıklarda bekleyen Mustafa Oral’ın da yaralanmasına neden olan Sinanoğlu’nun yargılandığı dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Bugün görülen davada sanık kaymakam duruşmaya katılmazken, ölen çocuğun ailesinin avukatı ile sanık avukatı duruşmada hazır bulundu. Savcı mütalaasında sanığın taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan cezalandırılmasını istedi.

Aile şikâyetinden vazgeçmiş

Kaza sonrası tutuklanan, ancak ölen çocuğun ailesinin şikâyetten vazgeçmesi üzerine duruşma günü beklenmeden tahliye edilen ve ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atanan Server Sinanoğlu ile ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelen bilirkişi raporu üzerine mahkeme delillerin toplanmış olması nedeniyle kararını açıkladı.

Bilirkişi 13 yaşındaki Muhammet Çelik’i kusurlu buldu

Bilirkişi raporunda, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu alanlarda yayalar için ışıklı işaretlerin ve uyarı levhalarının bulunduğu, bu işaretlere uyulması kuralının ölen Muhammet Çelik tarafından ihlal edildiği için asli kusurlu olduğu belirtildi.

Raporda Kaymakam, alkol etkisi nedeniyle tali kusurlu bulundu

Kaymakam Sinanoğlu’nun da alkolünde etkisiyle tali kusurlu olduğu belirtilen bilirkişi raporunda, araç kullanan sürücülerin kavşak ve trafik ışıklarının bulunduğu veya yaya geçitlerinin olduğu alanlardan geçiş yaparken yaya geçitlerine dikkat edip kontrollü bir şekilde geçiş yaparak hızını yavaşlatması gerekirken sanığın hızını düşürmediği raporda yer aldı.

Hız limitinin azami 50 olduğu yerde kaymakamın hızı 103

Bilirkişi raporunda; kazanın yaşandığı kavşakta olay yerini gören kameralar olmasına rağmen sanık kaymakamın hız limitinin tespit edilmesinin mümkün olmadığı bilgisi yer alırken, sanığın kavşağa giriş yaptığı andan itibaren hız limitini düşürmeyerek şehir içindeki kullanım için öngörülen hız limitinin üzerinde seyrederek gerekli özen ve yükümlülüğü yerine getirmediği belirtildi. Mahkeme heyetinin ikinci kez aldırdığı bilirkişi raporunda kazanın yaşandığı kavşakta hız limitinin azami 50 olduğu, ancak kaymakamın hızının 103 olduğu bildirildi.

Taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl hapis

Mahkeme bilirkişi raporu ve toplanan deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde sanığın “Taksirle ölüme neden olmak” suçunun sabit olduğuna kanaat getirip önce 2 yıl hapisle cezalandırdı, ardından cezada artırım yaparak 2 yıl 8 aya çıkardı. Mahkeme sanığın olayda tali kusurlu bulunması nedeniyle cezasını 2 yıl 2 ay 20 güne indirip cezayı ertelemedi.(Yenigün)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
13 yaşındaki çocuğu öldüren kaymakama hapis cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir