14 yaşındaki Muammer’in ölümünde ihmaller zinciri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çaldıran 3 Nisan Anadolu Lisesi’nde okuyan 2008 doğumlu Muammer Erdoğan, 14 Aralık’ta okul çıkışında yaşadığı trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. İhmaller zinciriyle dolu kazanın detaylarına dair konuşan baba Nihat Erdoğan, kazada sorumlu olan herkesten şikayetçi olduğunu belirtti.

2008 doğumlu Muammer Erdoğan 14 Aralık günü ihmaller zincirinin kurbanı oldu. Öğrencileri okulun bahçesinde okul yönetiminin denetiminde alması gereken taşımalı servis, iddialara göre önce çarşı merkezinden başka yolcular aldı ve sonra da yolun karşı tarafında öğrencileri bekledi. Muammer Erdoğan’da telaşla uluslararası yolun karşısında bekleyen servise yetişmeye çalışırken gelen aracın altında kaldı. Çocuğa çarpan kişi olay yerinden kaçarken 5 dakikalık mesafede olan Çaldıran Devlet Hastanesi’nin ambulansının ise olay yerine 25 dakika geç geldiği iddia edildi.

Muammer’in ölümünde yaşanan ihmaller zinciri ise bunlarla sınırlı kalmadı. Öğrenci taşımacılığı ile iş güvenliği uzmanları ilgilenmesine rağmen kazanın yaşandığı Çaldıran’da iş güvenliği uzmanları ayda sadece bir defa okula gelerek denetimde bulunuyor.

Yine Çaldıran’da uzun bir zamandır okullarda iş güvenliği denetimi yapılmadığı bir diğer iddialar arasında yer alıyor. Ayrıca ilçedeki tüm öğrenci taşıma servisi şoförlerinin iş güvenliği eğitiminden geçmesi gerekirken hiçbirinin eğitime tabii tutulmaması dikkat çekiyor.

14 yaşındaki Muammer’in ölümünde ihmaller zinciri - muammer erdogan
Muammer Erdoğan

‘Oğlum ihmallerin kurbanı oldu’

Baba Nihat Erdoğan’da oğlunun yaşanan ihmaller zincirinin kurbanı olduğunu söyledi. Oğlu Nihat Erdoğan’ı okul içinde alması gereken taşımalı servisin uluslararası yolun karşısında beklediğini ifade eden Erdoğan, “Oğlum ihmaller zincirinin kurbanı oldu. Gereken neyse yapacağız, ben yaşadım, başkası yaşamasın. Çocuk okuldan çıkmış karşı tarafa geçmek istemiş. Servis normal şartlarda okul bahçesinden alması lazımken, karşıda bekliyor. Oradan şehirlerarası yol geçiyor. Buna rağmen karşıdan karşıya servisine yetişmek için geçerken özel bir otomobil süratle geliyor ve oğluma çarpıyor. Otomobil şoförü oğlumu yaralı halde bırakıp kaçmış. Oğluma çarpan aracın şoförü yakalandı ve halen nezarette tutuluyor. Şikâyetçiyim, Milli Eğitim Müdüründen, Okul müdüründen, servisçilerden şoförlerden şikâyetçiyim” dedi.

‘Ölümden sorumlu herkesten şikayetçiyim’

Oğlunun yaralandıktan sonra ambulansa haber verildiğini ancak ambulansın 25 dakika sonra gelmesinin ise tam bir skandal olduğunu kaydetti. Baba Erdoğan şunları ifade etti: “Ambulansa anında haber vermişler. Ancak 25 dakika geç geliyor ve sadece 5 dakikalık bir yol. Veli toplantısına gittim erken çıktım. Hastaneye gittim, oğlum hastanede hayatını kaybetti. Ambulans erken gelirse, kurtulma ihtimali vardı. Çaldıran 3 Nisan Anadolu Lisesi, Doğubayazıt yolunun üzerinde bulunuyor. Benim oğlum günlük taşımalı olarak okuyordu. Burada ihmalin soruşturmasını istiyorum. Ben İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdum ve gerekli önlemlerin alınmasını ve ihmali olanların yargılanmasını istiyorum.”

Van Eğitim-Sen: Defalarca uyardık

Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Murat Atabay da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı taşımalı servislerin öğrencileri okul içinde alması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını söyledi. Olayla ilgili araştırmalarını sürdürdüklerini kaydeden Atabay şöyle konuştu: “Biz bu konuda araştırma yapacağız. Taşımalı eğitimde sıkıntı olduğunu uzun süredir söylüyoruz. Defalarca dilekçeler yazdık. Servis sayısının arttırılması lazım. Servis şoförlerinin denetlenmediğini söyledik. Onlarda ‘problem yok’ diye bize cevap vermişlerdi ve işte sonuç bu oldu. Muammer Erdoğan’ın ölümüyle ilgili araştırmalarımızı yaptıktan sonra kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
14 yaşındaki Muammer’in ölümünde ihmaller zinciri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir