26 göçmenin bulunduğu tekne battı: 17 kişi yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriyeli ve Cezayirli göçmenlerin bulunduğu bir teknenin Akdeniz‘de batması sonucu 26 göçmen boğuldu. Bazı kaynaklara göre teknede aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 18 Rojavalı göçmenden 17’si hayatını kaybetti. Ancak bilgi henüz teyit edilemedi.

İhlalleri Belgeleme Merkezi’ne göre, 5 Haziran Pazartesi akşamı Cezayir’den İspanya’ya giden bir göçmen teknesi hareket ettikten birkaç saat sonra battı. Rudaw’ın edindiği bilgiye göre, geçen Pazar gecesi Cezayir’in Tibaze Eyaletine bağlı Erhat kenti kıyılarından deniz yoluyla İspanya’ya gitmek üzere yola çıkan göçmen teknesi, Cezayir kıyılarından 30 kilometre açıkta alobora oldu.

Bir ay önce Cezayir’den deniz yoluyla Norveç’e ulaşan Kobanili göçmen Ezdeşêr Abdulrahman’ın Rûdaw TV’den Dilbiwîn Dara’nın sunduğu bültene bağlanarak aktardığına göre; 4’ü kadın 4’ü çocuk toplam 17 Kobanili ve Efrinli göçmenin batan teknede boğularak can verdi.

Edinilen bilgiye göre, teknede Efrinli ve Kobanili 3 aile ve 2 Kürt gencin olduğu grupta 18 kişilik Rojavalı grup ile 8’i Cezayirli toplam 26 kişi bulunuyordu. Rojavalı 18 göçmenden sadece 17 yaşındaki Kobanili Mahmud Reşo adlı bir çocuk hayatta kaldı. 

Cezayir hükümeti şu ana kadar faciayla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken felaketten sadece, Kobanili bir genç ile Cezayir vatandaşı bir gencin kendilerini kurtardığı vurgulandı.

Hayatını kaybedenlerin naaşları Cezayir’deki Sidi Gilas hastanesine sevk edildi.

3 Mart 2023’te Libya açıklarında Suriyeli göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu çoğunluğu Kobani’den olmak üzere 16 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
26 göçmenin bulunduğu tekne battı: 17 kişi yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir