5 günde yüzlerce gözaltı yaşandı: 5 kişi tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı’na dönük saldırı sonrası 5 gün içerisinde aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de olduğu en az 246 kişi gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dönük 1 Ekim’de gerçekleştirilen saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonları 5’inci gününde de devam etti. 2 Ekim’de İstanbul ve Kırklareli’nde aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile sivil toplum örgütü yöneticilerinin de olduğu 20 kişi gözaltına alındı. 20 kişi dün adliyeye sevk edildi. 16 kişi serbest bırakılırken, Mehmet Akçiçek, Bülent Yıldırım, Umut Kahraman Ezber ve Zeynel Azadi tutuklandı. 

3 Ekim

3 Ekim’de 16 ilde yapılan operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı. Urfa merkezli Mardin, Diyarbakır, Antep, Mersin, Şırnak, İstanbul, Bursa, Batman, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli’de yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların çoğunu mülteciler oluşturdu. 

Gözaltında tutulan 20 kadın, önceki akşamki emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kadınlara, “örgüt üyesi olmak” suçlaması yöneltildi. 

Emniyet işlemleri sürerken, gözaltı sayısı da arttı. Bugün toplam 70 kişi adliyeye sevk edildi. 

4 Ekim

4 Ekim’de 15 ilde 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların İstanbul, Van, Urfa, Elazığ, Düzce, Diyarbakır, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kilis, Iğdır, Hatay, Adana, Maraş ve Denizli’de yaşandığı aktarıldı. Gözaltına alınan kişilerin sanal medya paylaşımlarıyla suçlandığı öğrenildi. 

5 Ekim

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 Ekim’de Erzurum, Antep, İstanbul ve Şırnak’ta yapılan ev baskınlarında 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Adıyaman’da “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 5 Ekim’de gözaltına alınan Kuzey ve Doğu Suriyeli H.M. adlı kişi tutuklandı.  

6 Ekim

Gözaltı operasyonları bugün (6 Ekim) de devam etti. İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak’ta yapılan ev baskınlarında en az 75 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Yasin Akdağ,  Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Barış Özçük, Agit Koca, Serhat Aşkan, İsa Terzioğlu, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan, HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk, Azize Çelik, Şenay Ulusan, Dilan Ulusan, Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Önsöz Dergisi yazı kurulunda yer alan Sena Şat, Nuran Güvenilir, Muhammed Hizmetçi, Ezgi Yergin, HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Aynur Sento, HDP Gebze İlçe yöneticisi Şaziye Zorba, HDP Kartal İlçe Örgütü yöneticisi Bülent Turan, Fener Günana, Şenay Bütün, Semine Güneş, Abdurrahim Demirkaya, Ahmet Akboğa, Ezgi Akçukur, Veli Akbulut, Ayşe Berktay, Cafer Adsay ve Hamdullah Özen.

Mecidiyeköy’de bulunan Ayışığı Ekin Sanat Derneği ile Mücadele Birliği Gazetesi’nin yayımlandığı Yeni Dönem Yayıncılık’ın binasına baskın düzenlendi. 

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütü ile Buca ve Konak ilçelerinde bulunan binalarına da baskın düzenledi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Ekim’de İçişleri Bakanlığı’na dönük eyleme dair sanal medya hesaplarından paylaşım yapan 23 kişi hakkında gözaltı kararı vardı. Savcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin “örgüt propagandası” yaptığı ileri sürüldü. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
5 günde yüzlerce gözaltı yaşandı: 5 kişi tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    6 Ekim 2023, 13:08

    […] 12:56 5 günde yüzlerce gözaltı yaşandı: 5 kişi tutuklandı […]

    Cevapla