Eşini katleden Umut Aras görevine iade edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebru Aras’ı katleden fail Umut Aras, yargılandığı davanın önceki duruşmasında adli kontrolle tahliye edilirken, MEB’deki görevine de iade edildi.

Iğdır’da 1 Ocak 2020 tarihinde boşanma aşamasında olduğu 3 aylık hamile, 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Ebru Aras’ı katletmekten tutuksuz yargılanan Umut Aras’ın 8’inci duruşması Iğdır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Jinnews’in haberine göre, önceki davalarda çelişkili ifadeleriyle dikkat çeken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Umut Aras, evlilikleri süresince sistematik şiddet uyguladığı Ebru’nun kendisini vurmaya çalıştığını iddia etti. Tanıkların dinlenmesinin ardından önceki duruşmada delil yetersizliğinden tahliye olan sanık Umut Aras’ın tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 17 Mart 2022’ye erteledi.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM), Umut Aras’ı göreve yeniden iade etti.

Ne Olmuştu?

Iğdır’da 1 Ocak 2020 tarihinde Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Ebru Aras,  kendisine sistematik bir şekilde şiddet uygulayan Umut Aras’a boşanma davası açmıştı. Görüşme talebiyle evine gittiği Ebru’yu ateşli silahla katlettikten sonra olaya intihar süsü veren Umut Aras tutuklanmıştı.

Fail Tahliye Edilmişti

Bir çocuk annesi olan ve vurulduğunda 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Ebru Aras olay yerinde yaşamını yitirirken, Umut Aras hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. Iğdır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7’nci kez hakim karşısına çıkan Umut Aras için mahkeme mevcut deliller ile 6352 sayılı yasanın 97’nci ve 98’inci maddesi ile yapılan değişiklikleri de göz önüne alarak, adli kontrol uygulanmasının yeterli olduğuna hükmetti.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eşini katleden Umut Aras görevine iade edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir